
Lengvi ir skanūs varškėčiai su grietine
Šie varškėčiai yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir skanaus. Jie gaminami iš varškės, kiaušinių ir kitų paprastų ingredientų. Puikiai tinka greitam užkandžiui ar pusryčiams.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama kepti ant vidutinės ugnies)
- Mentelė (Varškėčiams apversti)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
Ingredientai
- 500 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 1 žiupsnelis Druska
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 200 g Miltai
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius dideliame dubenyje.
- Palaipsniui įmaišykite miltus, kol tešla taps tiršta, bet vis dar minkšta.
- Suformuokite mažus rutuliukus iš tešlos ir juos lengvai paspauskite, kad suformuotumėte plokščius blynelius.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Kepkite varškėčius, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių, apie 3-4 minutes kiekvienoje pusėje.
- Patiekite karštus su grietine ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
Pabaigai…
Galite pridėti citrinos žievelės arba šviežių uogų tešloje, kad suteiktumėte papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg