Lėtai troškinta mėsa su prieskoniais ir daržovėmis
Šiame recepte mėsa lėtai troškinama su įvairiais prieskoniais ir daržovėmis, kad įgytų gilų skonį. Tai puikus patiekalas vakarienei, kuris gali būti dar labiau patobulintas kepant keptuvėje prieš patiekiant.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė puodynė (Puikiai tinka mėsos troškinimui.)
- Peilis (Naudojamas daržovėms pjaustyti ir mėsai paruošti.)
- Kepimo forma (Jei norima papildomai apkepti mėsą.)
Ingredientai
Mėsa
- 1 kg Karka - Gerai nuplauta ir įpjauta.
- 1 vnt Svogūnas
- 1 galv. Česnakas - Perpjauta pusiau.
- 2 vnt Morka - Nulupta ir perpjauta pusiau.
- 2 vnt Saliero stiebai - Supjaustyti į gabalus.
- 2 lapai Lauro lapai
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Sveiki grūdai.
- pagal skonį Druska
Gaminimo eiga
- Užvirinkite didelį puodą su vandeniu, įdėkite mėsą ir visus prieskonius bei daržoves. Troškinkite ant vidutinės ugnies 2 valandas.
- Jei norite, galite papildomai apkepti mėsą keptuvėje prieš patiekiant, kad įgytų traškų paviršių.
Pabaigai…
Prie šio patiekalo puikiai tinka bulvių košė arba duonos riekės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 50gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 150mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg