
Lietiniai blynai su ikrais: paprasta, bet prabangiai
Šie lietiniai blynai, nors ir pagaminti iš paprastų ingredientų kaip pienas, kiaušiniai ir miltai, tampa ypatingu pusryčių ar užkandžių patiekalu, kai pridedami ikrai. Nors naudojami sintetiniai ikrai, skonis vis tiek yra ypatingas. Šis patiekalas yra greitas ir lengvas, tačiau puikiai tinkantis, kai norisi kažko prabangesnio.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Blynams kepti)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šluotelė (Tešlai plakti)
Ingredientai
Tešla
- 2 vnt Kiaušiniai
- 500 ml Pienas
- 250 g Miltai
- Žiupsnelis Druska
Prieskoniai ir priedai
- 50 g Sviestas - Blynams sutepimui
- 50 g Sintetiniai ikrai - Galima naudoti tikrus ikrus
Gaminimo eiga
- Kiaušinius, pieną, miltus ir druską išplakti iki vientisos masės.
- Įkaitinti keptuvę ir iškepti blynus, pirmą blyną kepant su trupučiu aliejaus, vėliau kepti sausoje keptuvėje.
- Kiekvieną blyną sutepkite sviestu.
- Susukite blynus ir patiekite su sintetiniais arba tikrais ikrais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, tokiais kaip sūris, grietinė ar net uogienė, jei norite saldaus varianto.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg