
Lietiniai blynai su vištiena ir grietinėlės padažu
Šis receptas atskleidžia gardaus lietinių blynų patiekalo paslaptis su vištiena ir kreminiu grietinėlės padažu. Šis patiekalas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Paprastas ir greitai paruošiamas, tačiau itin skanus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Lietiniams kepti)
- Kepimo skarda (Apkeptiems lietiniams)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Padažui sumaišyti)
Ingredientai
Lietiniai blynai
- 6 vnt Lietiniai blynai - Jau paruošti ir susukti
- 100 g Tarkuotas sūris - Apibarstyti lietiniams
Padažas
- 300 g Vištienos filė - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 200 ml Grietinėlė - 35% riebumo
- 2 v.š. Sojos padažas - Sūrumui suteikti
- Juodieji pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Lietinius susukame, truputi apkepame keptuvėje, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Užbarstome tarkuoto sūrio ir dedame į 180°C įkaitintą orkaitę, kol ištirps sūris.
- Į įkaitintą aliejų suberiame vištieną (pjaustome kubeliais, nereikia druskinti, sūrumą duos sojos padažas), apkepiname, dedame truputį smulkiai pjaustyto svogūno, pilame grietinėlę 35% ir sojos padažą. Į padažą druskos nededame, nes sūrumą duos sojos padažas. Papipiriname pagal skonį.
- Apkeptus lietinius patiekiame su vištienos ir grietinėlės padažu. Skanaus!
Pabaigai…
Jei norite dar skanesnių blynelių, galite į tešlą pridėti smulkintų žalumynų ar prieskonių. Taip pat galite eksperimentuoti su įvairiais padažais, kad gautumėte skirtingus skonius.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg