Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybiais

Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie lietiniai blynai yra ne tik skanūs, bet ir labai sotūs, ypač tinkantys šaltuoju metų laiku. Įdarui naudojama virta vištiena ir pievagrybiai su svogūnais, kurie praturtina blyno skonį. Tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms, ypač kai norisi kažko ypatingo, bet nesudėtingo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Blynams kepti)
  • Peilis (Svogūnams ir vištienai pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai sumaišyti)
  • Šaukštas (Tešlai ir padažui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Miltai
  • 3 v.š. Augalinis aliejus
  • 4 v.š. Pienas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 400 ml Vanduo
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 300 g Virta vištiena - Susmulkinta
  • 150 g Pievagrybiai - Supjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Padažas

  • 2 v.š. Grietinė
  • 2 v.š. Majonezas
  • 4 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • Pagal skonį Krapai - Kapoti

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus, kiaušinius, pieną, vandenį, druską ir aliejų. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
  • Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie bus gražiai auksinės spalvos. Atidėkite į šalį.
  • Paruoškite įdarą: apkepkite svogūnus ir pievagrybius iki auksinės spalvos, tada sudėkite vištieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdarą tolygiai paskirstykite ant blynų ir juos susukite.
  • Blynus galima dar kartą apkepinti keptuvėje, kad būtų traškesni. Patiekite su česnakiniu padažu.
  • Paruoškite padažą: sumaišykite grietinę, majonezą, smulkintą česnaką ir krapus. Patiekite su blynai.

Pabaigai…

Blynus galite pasigaminti iš anksto ir vėliau juos pašildyti orkaitėje. Taip pat puikiai tinka šaldymui.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Lietiniai blynai, pievagrybiai, Receptai su nuotraukomis, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai