
Lietiniai blyneliai su mėsa
Šie lietiniai blyneliai su mėsa yra puikus pasirinkimas pusryčiams. Receptas yra lengvas ir greitas, o blyneliai yra labai skanūs. Mėsa yra sumaišyta su svogūnais ir morkomis, kas suteikia puikų skonį. Kepkite blyneliai rūkyta spirgu pateptoje keptuvėje ir mėgaukitės.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Rūkyta spirgu patepta keptuvė)
- Maltuvė (Mėsai sumalti)
- Indas (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai
- 1.2 l Vanduo
- 2 vnt Kiaušiniai
- Druska - Pagal skonį
Įdaras
- Virtos mėsytės mišinys (kiauliena, jautiena, vištiena) - Sumalta
- Svogūnai - Pakepinti
- Morkos - Tarkuotos ir pakepintos
- Bulijonas - Pagal poreikį, jei įdaras sausokas
Gaminimo eiga
- Sumaišyti miltus, vandenį, druską ir kiaušinius, kad gautumėte tešlą.
- Virtą mėsą sumalti ir sumaišyti su pakepintais svogūnais ir tarkuotomis morkomis. Jei įdaras sausas, įpilti šiek tiek bulijono.
- Kepkite blynelius rūkyta spirgu pateptoje keptuvėje, apkepdami tik vieną pusę.
- Ant keptos blynų pusės dėti įdarą ir užlankstyti, tada dar kartą apkepinti.
Pabaigai…
Blyneliai yra itin skanūs, kai patiekiami su grietine.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg