
Lietiniai su mėsa
Šie lietiniai su mėsa yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka pietums ar vakarienei. Patiekiami su grietine, jie yra skanūs ir sotūs. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta klasikinius patiekalus su šiek tiek lietuviškos virtuvės skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, nelipni)
- Šaukštas (Lietiniams sukti ir mėsai dėti)
- Mentelė (Lietiniams apversti)
Ingredientai
Tešla
- 100 g Miltai
- 200 ml Pienas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 50 ml Vanduo
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 300 g Faršas - Jautiena arba kiauliena
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 šaukštas Aliejus - Kepimui
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai
Gaminimo eiga
- Sumaišykite visus tešlos ingredientus iki vientisos masės ir palikite 10 minučių pastovėti.
- Kepkite plonus lietinius įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
- Įdarui keptuvėje pakepinkite svogūną su aliejumi, pridėkite faršą ir kepkite, kol mėsa bus iškepusi. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Ant kiekvieno lietinio dėkite šaukštą mėsos įdaro ir susukite į volelį.
- Patiekite su šaukštu grietinės viršuje.
Pabaigai…
Lietiniai gali būti paruošti iš anksto ir užšaldyti. Tiesiog pašildykite juos orkaitėje arba keptuvėje prieš patiekiant.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg