Lietiniai su mėsa

Lietiniai su mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie lietiniai su mėsa yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka pietums ar vakarienei. Patiekiami su grietine, jie yra skanūs ir sotūs. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta klasikinius patiekalus su šiek tiek lietuviškos virtuvės skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 500 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, nelipni)
  • Šaukštas (Lietiniams sukti ir mėsai dėti)
  • Mentelė (Lietiniams apversti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 100 g Miltai
  • 200 ml Pienas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 50 ml Vanduo
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 300 g Faršas - Jautiena arba kiauliena
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 šaukštas Aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite visus tešlos ingredientus iki vientisos masės ir palikite 10 minučių pastovėti.
  • Kepkite plonus lietinius įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
  • Įdarui keptuvėje pakepinkite svogūną su aliejumi, pridėkite faršą ir kepkite, kol mėsa bus iškepusi. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Ant kiekvieno lietinio dėkite šaukštą mėsos įdaro ir susukite į volelį.
  • Patiekite su šaukštu grietinės viršuje.

Pabaigai…

Lietiniai gali būti paruošti iš anksto ir užšaldyti. Tiesiog pašildykite juos orkaitėje arba keptuvėje prieš patiekiant.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Lietiniai, Mėsos lietiniai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai