
Lietiniai su Mėsos ir Dešrelės Įdaru
Po darbo pasiruošiau ypatingą vakarienę: lietiniai su įvairiais mėsos likučiais ir dešrelių įdaru. Šis receptas yra puikus būdas sunaudoti likučius ir pagaminti skanų bei sotų patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Lietiniams kepti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai suplakti)
- Šaukštas (Įdarui sumaišyti)
- Mentelė (Lietiniams apversti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 300 ml Vanduo
- Žiupsnelis Druska
- 1 v.š. Augalinis aliejus
Įdaras
- 150 g Dešrelės - Sutarkuotos
- 100 g Kepenėlės - Smulkintos
- 100 g Rūkyta vištienos krūtinėlė - Smulkinta
- 50 g Svogūnas - Pakepintas
- Žiupsnelis Pipirai
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
Gaminimo eiga
- Visus tešlos ingredientus sumaišykite ir suplakite iki vientisos masės.
- Įkaitinkite keptuvę ir kepkite lietinius iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Paruoškite įdarą: visus įdarui skirtus ingredientus sumaišykite ir pakepkite keptuvėje.
- Įdėkite paruoštą įdarą į lietinius ir susukite.
- Prieš patiekiant, lietinius dar kartą pakepkite keptuvėje arba orkaitėje, kad jie būtų traškesni.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokius mėsos likučius, kad paruoštumėte įdarą. Eksperimentuokite su prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamą skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg