Lietiniai su varške ir aviečių uogiene

Lietiniai su varške ir aviečių uogiene

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Lietiniai su varške ir aviečių uogiene yra puikus pasirinkimas bet kuriuo dienos metu – pusryčiams, pietums ar vakarienei, o taip pat ir desertui. Šis receptas yra paprastas, tačiau nepaprastai skanus, su tradiciniais lietuviškais ingredientais ir šiek tiek modernumo aviečių uogiene. Varškės įdaras ir šviežios avietės suteikia gaivumo ir švelnumo kiekvienam kąsniui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai, Pietūs, Pusryčiai, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Maišymo indas (Tešlai sumaišyti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai suplakti)
  • Keptuvė (Lietiniams kepti)
  • Mentelė (Lietiniams apversti)
  • Šaukštas (Varškės įdarui dėti)
  • Puodas (Uogienei virti)

Ingredientai
  

Lietiniai

  • 200 g Miltai
  • 50 g Cukrus
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1/4 a.š. Druska
  • 500 ml Pienas - Tirštumui reguliuoti

Varškės įdaras

  • 300 g Varškė
  • 50 g Cukrus
  • 1 vnt Kiaušiniai

Aviečių uogienė

  • 200 g Avietės
  • 100 g Cukrus - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus, cukrų, kiaušinius ir druską. Pamažu pilkite pieną, kol gausite skystą tešlą.
  • Įkaitinkite keptuvę ir kepkite lietinius, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Sumaišykite varškę, cukrų ir kiaušinį, kad gautumėte varškės įdarą.
  • Užpilkite avietes cukrumi ir palikite parai. Užvirkite ir trumpai pavirkite, nuimkite putas ir išpilkite į stiklainius.
  • Ant kiekvieno lietinio dėkite šaukštą varškės įdaro ir šaukštelį aviečių uogienės. Sulankstykite ir apkepkite.
  • Patiekite su mėgstamais priedais – grietine, jogurtu ar sviesto padažu. Skanaus!

Pabaigai…

Galite naudoti ir kitokias uogienes arba priedus pagal savo skonį. Eksperimentuokite su skonių deriniais!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 120mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Avietės, Lietiniai, Uogienė, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating