Lietiniai su varške ir aviečių uogiene
Lietiniai su varške ir aviečių uogiene yra puikus pasirinkimas bet kuriuo dienos metu – pusryčiams, pietums ar vakarienei, o taip pat ir desertui. Šis receptas yra paprastas, tačiau nepaprastai skanus, su tradiciniais lietuviškais ingredientais ir šiek tiek modernumo aviečių uogiene. Varškės įdaras ir šviežios avietės suteikia gaivumo ir švelnumo kiekvienam kąsniui.
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo indas (Tešlai sumaišyti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai suplakti)
- Keptuvė (Lietiniams kepti)
- Mentelė (Lietiniams apversti)
- Šaukštas (Varškės įdarui dėti)
- Puodas (Uogienei virti)
Ingredientai
Lietiniai
- 200 g Miltai
- 50 g Cukrus
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1/4 a.š. Druska
- 500 ml Pienas - Tirštumui reguliuoti
Varškės įdaras
- 300 g Varškė
- 50 g Cukrus
- 1 vnt Kiaušiniai
Aviečių uogienė
- 200 g Avietės
- 100 g Cukrus - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, cukrų, kiaušinius ir druską. Pamažu pilkite pieną, kol gausite skystą tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę ir kepkite lietinius, kol jie taps auksinės spalvos.
- Sumaišykite varškę, cukrų ir kiaušinį, kad gautumėte varškės įdarą.
- Užpilkite avietes cukrumi ir palikite parai. Užvirkite ir trumpai pavirkite, nuimkite putas ir išpilkite į stiklainius.
- Ant kiekvieno lietinio dėkite šaukštą varškės įdaro ir šaukštelį aviečių uogienės. Sulankstykite ir apkepkite.
- Patiekite su mėgstamais priedais – grietine, jogurtu ar sviesto padažu. Skanaus!
Pabaigai…
Galite naudoti ir kitokias uogienes arba priedus pagal savo skonį. Eksperimentuokite su skonių deriniais!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 120mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg