Lietiniai su varške ir saldintu sutirštintu pienu

Lietiniai su varške ir saldintu sutirštintu pienu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandienos vakarienė buvo itin skani – lietiniai su varške ir saldintu sutirštintu pienu. Naudojau skystesnę blynų tešlą, kad lietiniai būtų ploni ir minkšti. Įdarui – naminė varškė, sumaišyta su saldintu pienu. Paprasta, bet labai gardu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Plona keptuvė lietiniams kepti)
  • Dubuo (Įdarui maišyti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai paruošti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 250 ml Pienas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Miltai
  • Žiupsnelis Druska
  • Įpilti pagal poreikį Aliejus - Tešlai ir keptuvei

Įdaras

  • 400 g Naminė varškė
  • 200 g Saldintas sutirštintas pienas - Pagal skonį pridėti truputį cukraus

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: pieną, kiaušinius, miltus ir druską išplakite iki vienalytės masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek aliejaus.
  • Kepkite lietinius: įkaitinkite keptuvę, užpilkite nedidelį kiekį tešlos ir paskirstykite ploną sluoksnį. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  • Įdarui: varškę sumaišykite su saldintu sutirštintu pienu ir, jei reikia, pridėkite truputį cukraus.
  • Sudėkite įdarą ant iškeptų lietinių ir suvyniokite juos.
  • Patiekite su papildomu saldintu sutirštintu pienu arba uogiene.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įdarais, pvz., pridėti vaisių arba šokolado gabalėlių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Lietiniai, Saldintas pienas, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai