
Lietiniai su varške ir saldintu sutirštintu pienu
Šiandienos vakarienė buvo itin skani – lietiniai su varške ir saldintu sutirštintu pienu. Naudojau skystesnę blynų tešlą, kad lietiniai būtų ploni ir minkšti. Įdarui – naminė varškė, sumaišyta su saldintu pienu. Paprasta, bet labai gardu!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Plona keptuvė lietiniams kepti)
- Dubuo (Įdarui maišyti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai paruošti)
Ingredientai
Tešla
- 250 ml Pienas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Miltai
- Žiupsnelis Druska
- Įpilti pagal poreikį Aliejus - Tešlai ir keptuvei
Įdaras
- 400 g Naminė varškė
- 200 g Saldintas sutirštintas pienas - Pagal skonį pridėti truputį cukraus
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą: pieną, kiaušinius, miltus ir druską išplakite iki vienalytės masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek aliejaus.
- Kepkite lietinius: įkaitinkite keptuvę, užpilkite nedidelį kiekį tešlos ir paskirstykite ploną sluoksnį. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Įdarui: varškę sumaišykite su saldintu sutirštintu pienu ir, jei reikia, pridėkite truputį cukraus.
- Sudėkite įdarą ant iškeptų lietinių ir suvyniokite juos.
- Patiekite su papildomu saldintu sutirštintu pienu arba uogiene.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įdarais, pvz., pridėti vaisių arba šokolado gabalėlių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg