
Lietuviškas ėrienos troškinys
Už lango – vis dar lietus. Tai kas gali būti geriau tokią dieną? Troškinys… Štai ko jau buvome pasiilgę! Gamina ir vėl vyras. Tiesa, šiandien manęs iš virtuvės neveja. Maloniai priskiria pagalbinės pareigas. Šis ėrienos troškinys yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko šilto ir jaukaus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Ėrienos gabalams apskrudinti)
- Didelis puodas (Troškinimui)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Šaukštas (Maišymui)
- Virtuvinis šepetėlis (Įrenginių valymui)
Ingredientai
Troškinys
- 500 g Ėrienos gabalai su kaulu
- 2 vnt Morkos
- 1 vnt Gelsvė
- 1 vnt Svogūnas
- 200 g Šampinjonai
- 400 g Trinti pomidorai
- 1 vnt Šviežias kopūstas - Dideliais gabalais pjautas
- 1 skard. Konservuotos juodosios pupelės - 10 min iki pabaigos
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Spec.tirštiklis - Padažo tirštinimui
Patiekalui
- 8 vnt Virtos bulvės - Gardintos krapais ir meškinio česnako druska
Gaminimo eiga
- Ėrienos gabalus su kaulu apskrudinkite keptuvėje ir sudėkite į puodą.
- Į puodą dėkite pjaustytas morkas ir gelsvę.
- Svogūną ir šampinjonus apkepkite keptuvėje, įpilkite trintų pomidorų ir berkite druskos bei pipirų.
- Lėtai troškinkite 2 val. 40 min.
- Iki troškinimo pabaigos dėkite dideliais gabalais pjaustytą šviežią kopūstą, 10 min iki pabaigos – konservuotas juodąsias pupeles.
- Padažą šiek tiek sutirštinkite spec.tirštikliu.
- Patiekite su virtomis bulvėmis, gardintomis krapais ir meškinio česnako druska.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis arba prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 50mg