Lietuviškas ėrienos troškinys

Lietuviškas ėrienos troškinys

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Už lango – vis dar lietus. Tai kas gali būti geriau tokią dieną? Troškinys… Štai ko jau buvome pasiilgę! Gamina ir vėl vyras. Tiesa, šiandien manęs iš virtuvės neveja. Maloniai priskiria pagalbinės pareigas. Šis ėrienos troškinys yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko šilto ir jaukaus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours 40 minutes
Iš viso 3 hours 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Ėrienos gabalams apskrudinti)
  • Didelis puodas (Troškinimui)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Šaukštas (Maišymui)
  • Virtuvinis šepetėlis (Įrenginių valymui)

Ingredientai
  

Troškinys

  • 500 g Ėrienos gabalai su kaulu
  • 2 vnt Morkos
  • 1 vnt Gelsvė
  • 1 vnt Svogūnas
  • 200 g Šampinjonai
  • 400 g Trinti pomidorai
  • 1 vnt Šviežias kopūstas - Dideliais gabalais pjautas
  • 1 skard. Konservuotos juodosios pupelės - 10 min iki pabaigos
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • Spec.tirštiklis - Padažo tirštinimui

Patiekalui

  • 8 vnt Virtos bulvės - Gardintos krapais ir meškinio česnako druska

Gaminimo eiga
 

  • Ėrienos gabalus su kaulu apskrudinkite keptuvėje ir sudėkite į puodą.
  • Į puodą dėkite pjaustytas morkas ir gelsvę.
  • Svogūną ir šampinjonus apkepkite keptuvėje, įpilkite trintų pomidorų ir berkite druskos bei pipirų.
  • Lėtai troškinkite 2 val. 40 min.
  • Iki troškinimo pabaigos dėkite dideliais gabalais pjaustytą šviežią kopūstą, 10 min iki pabaigos – konservuotas juodąsias pupeles.
  • Padažą šiek tiek sutirštinkite spec.tirštikliu.
  • Patiekite su virtomis bulvėmis, gardintomis krapais ir meškinio česnako druska.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis arba prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai ėrienos troškinys, Receptai su nuotraukomis, Virtos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai