Lietuviškas Vinegretas su raugtais kopūstais

Lietuviškas Vinegretas su raugtais kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis lietuviškas vinegretas yra puikus patiekalas, kuris sujungia tradicines daržoves su raugtais kopūstais. Patiekalas yra paprastas, tačiau labai skanus, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Salotos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Dubuo (Visoms sudedamosioms dalims sumaišyti)
  • Šaukštas (Maišymui)
  • Puodas (Daržovėms virti)

Ingredientai
  

Salotos

  • 1 vnt Bulvė - Nedidelė
  • 2 vnt Morkos - Nedidelės
  • 2 vnt Burokai - Nedideli
  • 1 vnt Svogūnas - Mažas
  • 3 saujos Pupelės - Virtos
  • 2 saujos Rauginti kopūstai - Savų raugimo
  • Druska - Pagal skonį
  • 2-3 šaukštai Aliejus - Pagal skonį
  • 1 šaukštas Actas - Pagal skonį, jei trūksta rūgšties

Gaminimo eiga
 

  • Išvirkite bulvę, morkas ir burokus. Leiskite jiems atvėsti.
  • Supjaustykite virtas daržoves kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  • Sumaišykite visas daržoves, pupeles ir raugintus kopūstus dubenyje.
  • Pagardinkite druska, aliejumi ir, jei reikia, actu.
  • Gerai išmaišykite ir leiskite salotoms šiek tiek pastovėti, kad susijungtų skoniai.

Pabaigai…

Jei norite, galite pridėti ir kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, agurkų ar marinuotų grybų. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonio kombinaciją.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 10000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Rauginti kopūstai, Salotos, Tradicinis, Vinegretas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai