
Lietuviškas Vinegretas su raugtais kopūstais
Šis lietuviškas vinegretas yra puikus patiekalas, kuris sujungia tradicines daržoves su raugtais kopūstais. Patiekalas yra paprastas, tačiau labai skanus, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lenta
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Dubuo (Visoms sudedamosioms dalims sumaišyti)
- Šaukštas (Maišymui)
- Puodas (Daržovėms virti)
Ingredientai
Salotos
- 1 vnt Bulvė - Nedidelė
- 2 vnt Morkos - Nedidelės
- 2 vnt Burokai - Nedideli
- 1 vnt Svogūnas - Mažas
- 3 saujos Pupelės - Virtos
- 2 saujos Rauginti kopūstai - Savų raugimo
- Druska - Pagal skonį
- 2-3 šaukštai Aliejus - Pagal skonį
- 1 šaukštas Actas - Pagal skonį, jei trūksta rūgšties
Gaminimo eiga
- Išvirkite bulvę, morkas ir burokus. Leiskite jiems atvėsti.
- Supjaustykite virtas daržoves kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Sumaišykite visas daržoves, pupeles ir raugintus kopūstus dubenyje.
- Pagardinkite druska, aliejumi ir, jei reikia, actu.
- Gerai išmaišykite ir leiskite salotoms šiek tiek pastovėti, kad susijungtų skoniai.
Pabaigai…
Jei norite, galite pridėti ir kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, agurkų ar marinuotų grybų. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonio kombinaciją.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 10000IUVitaminas C: 20mg