Likusių produktų pica su spirgučiais ir sūriu
Šis receptas yra gimęs iš poreikio sunaudoti įvairius likusius produktus. Kiaušiniais užpilta batono pica su spirgučiais, naminiu sūriu ir agurkais yra paprastas, bet skanus patiekalas. Nepaisant to, kad sūris ne visiškai išsilydo, patiekalas puikiai tinka greitam ir sotiems pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visos sudedamosios dalys.)
- Peilis (Naudojamas agurkams, svogūnams ir kitiems ingredientams pjaustyti.)
- Šluotelė (Kiaušinių plakiniui suplakti.)
Ingredientai
Pagrindas
- 3 vnt Batono riekės - Gali būti bet koks batonas ar likusi duona.
- 2 vnt Kiaušiniai - Suplakti su šiek tiek druskos ir pipirų.
- 30 g Lašinukai - Įspirginti ir išimti iš keptuvės prieš dedant kitus ingredientus.
Viršus
- 100 g Naminis sūris - Galima pakeisti bet kokiu tirpstančiu sūriu.
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas žiedais.
- 1 vnt Marinuotas agurkas - Supjaustytas griežinėliais.
- Ketchupas - Pagal skonį užpilti ant viršaus.
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ir įspirginkite lašinukus. Išimkite juos iš keptuvės.
- Į keptuvę sudėkite batono riekes ir užpilkite kiaušinių plakiniu. Ant viršaus sudėkite spirgučius, svogūnus, marinuotą agurką ir sūrį.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies, kol sūris iš dalies išsilydys, o kiaušiniai iškeps.
- Užpilkite ketchupą ant paruošto patiekalo pagal skonį ir patiekite karštą.
Pabaigai…
Naminis sūris, nors ir nesilydo, suteikia patiekalui savitą skonį. Galite naudoti bet kokį turimą sūrį. Spirgučius galima pakeisti skrudintais bekonais ar kitais rūkytais produktais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 180mgNatris: 700mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg