
Linksmasis bananų pyragėlis su kefyro sūreliu
Šis receptas atsirado po greitų pusryčių, kai bananų pyragėlis buvo pagamintas su trupučiu šypsenos. Pyragėlis puikiai dera su kavute ir naminiu kefyro sūreliu. Kefyro sūrelis paruošiamas itin paprastai, tačiau suteikia unikalų skonį jūsų desertui.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Kepimo forma (Apvali, 22 cm skersmens)
- Puodas (Kefyro sūreliui nusausinti)
- Duršliokas (Kefyro sūreliui nusausinti)
- Marlė (Kefyro sūreliui nusausinti)
- Plakimo šluotelė (Pyrago tešlai maišyti)
Ingredientai
Pyragas
- 2 vnt Bananas - Sunokęs
- 200 g Kviečių miltai
- 100 g Cukrus
- 100 ml Alyvuogių aliejus
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 1 a.š. Cinamono
- Žiupsnelis Druska
Kefyro sūrelis
- 500 ml Kefyras - Sušaldytas ir nusausintas
Gaminimo eiga
- Bananas sutrinkite, sumaišykite su cukrumi, alyvuogių aliejumi ir kiaušiniais. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Maišykite, kol tešla taps vienalytė.
- Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 40 minučių 180°C temperatūroje, kol paviršius gražiai paruduos.
- Kefyrą vakare įdėkite į šaldiklį. Kitą vakarą perkelkite kefyro ledą į marlę ir per naktį palikite nusausėti duršliake.
- Paruoštą kefyro sūrelį patiekite su šiltu bananų pyragu ir mėgaukitės kartu su kava.
Pabaigai…
Kefyro sūrelis suteikia pyragui unikalų skonį ir tekstūrą, todėl būtinai jį išbandykite. Išrūgas, likusias po kefyro nusausinimo, galite panaudoti blynams kepti arba tiesiog išgerti.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg