
Makaronai su kiaulienos dešrelėmis ir naminiu padažu
Kai grįžau namo po darbo ir norėjau ko nors greito ir karšto, šis patiekalas tapo gelbėtoju. Vaikas užsigeidė makaronų, o aš mąsčiau apie dešreles su ryžiais, bet nusprendžiau improvizuoti. Patiekalas yra sotus, pigus ir greitas, su naminiu prieskoniu: majonezo ir kečupo padažu, o šviežios žolelės suteikia jam ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Makaronų ir dešrelių kepimui bei maišymui)
- Puodas (Makaronų virimui)
- Peilis (Dešrelių ir daržovių pjaustymui)
- Pjaustymo lentelė
- Dubuo (Padažo maišymui)
- Mentelė (Maišymui keptuvėje)
Ingredientai
- 400 g Makaronai
- 300 g Kiaulienos dešrelės - Gali būti namų gamybos
- 3 v.š. Majonezas
- 2 v.š. Kečupas - Galima naudoti namų gamybos
- 1 a.š. Garstyčios
- 1 a.š. Adžika - Galima pakeisti aštresniais prieskoniais
- Šviežios žolelės (krapai, petražolės, meškinis česnakas) - Naudojamos skoniui sustiprinti
- Salotos (pekininis kopūstas, pomidorai, agurkai, raudonasis svogūnas) - Papildomai, jei norisi
- Grietinė - Naudojama salotoms su majonezu
Gaminimo eiga
- Užkaiskite puodą su vandeniu, o užvirus sudėkite makaronus ir virkite pagal nurodymus ant pakuotės.
- Kol makaronai verda, keptuvėje pakepkite smulkintas dešreles, kol jos gražiai apskrus.
- Kai dešrelės apskrus, į keptuvę pridėkite majonezo, kečupo, garstyčių ir adžikos. Viską gerai išmaišykite.
- Nusausinkite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su padažu. Viską gerai išmaišykite.
- Pridėkite smulkintų šviežių žolelių ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Patiekite karštą su šviežiomis salotomis.
Pabaigai…
Jei norite įvairesnio skonio, galite naudoti skirtingus majonezo ir kečupo tipus arba pridėti kitų prieskonių pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 10gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg