
Makaronai su lašiša, krevetėmis ir traškia lašišos odele
Šis patiekalas atsirado per Kalėdas, kai šaldytuve liko lašišos ir krevečių. Pagardintas pomidorų ir bazilikų padažu bei brokoliais, šis receptas siūlo ne tik gardžią lašišą ir krevetes, bet ir traškią lašišos odelę, kuri puikiai tinka prie makaronų.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Makaronams virti)
- Keptuvė (Lašišai ir krevetėms kepti)
- Peilis (Lašišai ir brokoliams smulkinti)
- Pjaustymo lentelė
- Kepimo skarda (Odelei skrudinti)
- Kepimo popierius (Odelei skrudinti)
Ingredientai
Ingredientai
- 400 g Makaronai - Farfalle arba kitokie
- 300 g Lašiša - Supjaustyta gabalais
- 200 g Krevetės - Karališkos, išvalytos
- 200 g Brokoliai - Smulkinti
- Pomidorų padažas - Su baziliku
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Odelei skrudinti
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Užvirinkite puodą vandens ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Supjaustykite lašišą didesniais gabalais ir paruoškite krevetes.
- Smulkinkite brokolius.
- Keptuvėje apkepkite lašišą trumpai, tuomet sudėkite krevetes, pagardinkite prieskoniais ir kepkite keletą minučių, maišant.
- Sudėkite brokolius į keptuvę, uždenkite ir po kelių minučių užpilkite pomidorų padažu. Troškinkite dar kelias minutes, kad lašiša susmulkėtų ir brokoliai suminkštėtų.
- Lašišos odelę supjaustykite juostelėmis, aptepkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, ir kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol taps traški. Kepimo metu odelę pasukite, kad skrustų tolygiai.
- Patiekite makaronus su lašiša, krevetėmis ir brokoliais, ant viršaus uždėkite traškią lašišos odelę.
Pabaigai…
Traški lašišos odelė suteikia patiekalui ypatingą skonį ir tekstūrą, todėl nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais kepant.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 60mg