Makaronai su lašiša, krevetėmis ir traškia lašišos odele

Makaronai su lašiša, krevetėmis ir traškia lašišos odele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas atsirado per Kalėdas, kai šaldytuve liko lašišos ir krevečių. Pagardintas pomidorų ir bazilikų padažu bei brokoliais, šis receptas siūlo ne tik gardžią lašišą ir krevetes, bet ir traškią lašišos odelę, kuri puikiai tinka prie makaronų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Makaronams virti)
  • Keptuvė (Lašišai ir krevetėms kepti)
  • Peilis (Lašišai ir brokoliams smulkinti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Kepimo skarda (Odelei skrudinti)
  • Kepimo popierius (Odelei skrudinti)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 400 g Makaronai - Farfalle arba kitokie
  • 300 g Lašiša - Supjaustyta gabalais
  • 200 g Krevetės - Karališkos, išvalytos
  • 200 g Brokoliai - Smulkinti
  • Pomidorų padažas - Su baziliku
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Odelei skrudinti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Užvirinkite puodą vandens ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Supjaustykite lašišą didesniais gabalais ir paruoškite krevetes.
  • Smulkinkite brokolius.
  • Keptuvėje apkepkite lašišą trumpai, tuomet sudėkite krevetes, pagardinkite prieskoniais ir kepkite keletą minučių, maišant.
  • Sudėkite brokolius į keptuvę, uždenkite ir po kelių minučių užpilkite pomidorų padažu. Troškinkite dar kelias minutes, kad lašiša susmulkėtų ir brokoliai suminkštėtų.
  • Lašišos odelę supjaustykite juostelėmis, aptepkite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, ir kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol taps traški. Kepimo metu odelę pasukite, kad skrustų tolygiai.
  • Patiekite makaronus su lašiša, krevetėmis ir brokoliais, ant viršaus uždėkite traškią lašišos odelę.

Pabaigai…

Traški lašišos odelė suteikia patiekalui ypatingą skonį ir tekstūrą, todėl nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais kepant.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 60mg
Recepto raktažodžiai Krevetės, Lašiša, Makaronai, Pomidorų padažas, Traški odelė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai