
Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu
Šis paprastas ir gardus patiekalas su karšto rūkymo šonine puikiai tinka greitam ir sočiam vakarienei. Įdomus posūkis su grietinėlės padažu ir ‘Džiugo’ sūriu suteikia išskirtinio skonio, kurį papildo šviežios petražolės.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Šoninei ir svogūnams kepti)
- Puodas (Makaronams virti)
- Dubuo (Padažo ingredientams sumaišyti)
- Mentelė (Šoninei apversti)
- Tarka (Sūriui tarkuoti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 200 g Karšto rūkymo šoninė - Supjaustyta gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 200 ml Grietinėlė
- 3 vnt Kiaušinių tryniai
- 50 g Džiugo sūris - Tarkuotas
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- 200 g Makaronai - Išvirti
- Petražolės - Pjaustytos, papuošimui
Gaminimo eiga
- Karšto rūkymo šoninę supjaustyti gabaliukais ir pakepinti keptuvėje su smulkintais svogūnais, kol svogūnai suminkštės ir taps auksiniai.
- Į atskirą dubenį įpilti grietinėlės, įmušti kiaušinių trynius, ir viską pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais.
- Į paruoštą padažą sudėti pakepintą šoninę ir tarkuotą Džiugo sūrį. Maišyti, kol sūris išsilydys ir padažas taps vientisas.
- Paruoštą padažą pilti ant išvirtų makaronų ir viską gerai išmaišyti. Papuošti pjaustytomis petražolėmis.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka greitai vakarienei, o jei norite papildomo skonio, galite pridėti česnako arba naudoti kitos rūšies sūrį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg