Makių ir Šokolado Pyragas

Makių ir Šokolado Pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis makių ir šokolado pyragas yra puikus derinys tarp švelnaus sūrio skonio ir traškių makių sėklų. Tai pyragas, kuris puikiai tiks tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam desertui. Į šį receptą įkvėpimo gavau iš tradicinio lietuviško sūrio pyrago, bet su moderniu poskoniu ir šiek tiek šokolado.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai sumaišyti)
  • Mentelė (Tešlai perkelti)
  • Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)

Ingredientai
  

Pagrindinė tešla

  • 200 g Miltai
  • 100 g Cukrus
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 100 g Tirptas sviestas
  • 200 ml Pienas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 50 g Šokolado gabaliukai
  • 30 g Makių sėklos

Gaminimo eiga
 

  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi.
  • Įpilkite tirptą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
  • Įmuškite kiaušinius ir išplakite tešlą iki vientisos masės.
  • Įmaišykite šokolado gabaliukus ir makių sėklas.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą į formą.
  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 45 minutes arba kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustant ir patiekiant.

Pabaigai…

Galite pridėti daugiau šokolado gabaliukų arba makių sėklų pagal savo skonį. Taip pat galite eksperimentuoti su kitomis sėklomis arba riešutais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 200gBaltymai: 25gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 80gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Makių sėklos, Šokoladas, Sūrio pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating