Maltinukai su virtų kiaušinių įdaru

Maltinukai su virtų kiaušinių įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra ne tik skanus, bet ir nostalgiškas, nes primena senuosius laikus, kai maltinukai buvo vienas iš dažniausiai ruošiamų patiekalų šeimos vakarienėms. Paslaptingas ingredientas – įdėta virtų kiaušinių – suteikia šiems maltinukams ypatingo skonio. Šis receptas puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180 laipsnių Celsijaus)
  • Kepimo skarda (Kepimo popieriumi išklota)
  • Dubuo (Farsui maišyti)
  • Šaukštas (Maišymui ir majonezo įdėjimui)

Ingredientai
  

  • 1.5 kg Faršas - Jautienos arba kiaulienos
  • 2 vnt Kiaušiniai - Žali, įmaišyti į faršą
  • 6 vnt Virtų kiaušinių - Smulkiai supjaustyti
  • 2 šaukštai Majonezas
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • pagal skonį Džiovintos česnako granulės
  • pagal skonį Džiovinti svogūnai
  • 1 šaukštas Krakmolas

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite faršą, sumaišydami jį su druska, pipirais, džiovintomis česnako granulėmis, džiovintais svogūnais, žaliais kiaušiniais, majonezu ir krakmolu.
  • Į faršą įmaišykite smulkintus virtus kiaušinius.
  • Formuokite maltinukus ir dėkite juos ant kepimo skardos.
  • Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 50 minučių, kol maltinukai gražiai apskrus.

Pabaigai…

Norėdami, kad maltinukai būtų dar skanesni, galite įdėti truputį sviesto į faršą arba pabarstyti šviežiai maltų pipirų ant viršaus prieš kepant.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 20gRiebalai: 22gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 6mg
Recepto raktažodžiai Kiaušinių įdaras, Maltinukai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai