
Maltinukai su virtų kiaušinių įdaru
Šis receptas yra ne tik skanus, bet ir nostalgiškas, nes primena senuosius laikus, kai maltinukai buvo vienas iš dažniausiai ruošiamų patiekalų šeimos vakarienėms. Paslaptingas ingredientas – įdėta virtų kiaušinių – suteikia šiems maltinukams ypatingo skonio. Šis receptas puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180 laipsnių Celsijaus)
- Kepimo skarda (Kepimo popieriumi išklota)
- Dubuo (Farsui maišyti)
- Šaukštas (Maišymui ir majonezo įdėjimui)
Ingredientai
- 1.5 kg Faršas - Jautienos arba kiaulienos
- 2 vnt Kiaušiniai - Žali, įmaišyti į faršą
- 6 vnt Virtų kiaušinių - Smulkiai supjaustyti
- 2 šaukštai Majonezas
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- pagal skonį Džiovintos česnako granulės
- pagal skonį Džiovinti svogūnai
- 1 šaukštas Krakmolas
Gaminimo eiga
- Paruoškite faršą, sumaišydami jį su druska, pipirais, džiovintomis česnako granulėmis, džiovintais svogūnais, žaliais kiaušiniais, majonezu ir krakmolu.
- Į faršą įmaišykite smulkintus virtus kiaušinius.
- Formuokite maltinukus ir dėkite juos ant kepimo skardos.
- Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 50 minučių, kol maltinukai gražiai apskrus.
Pabaigai…
Norėdami, kad maltinukai būtų dar skanesni, galite įdėti truputį sviesto į faršą arba pabarstyti šviežiai maltų pipirų ant viršaus prieš kepant.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 20gRiebalai: 22gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 6mg