
Maniškis Kuršėnų vyniotinis
Šis Kuršėnų vyniotinis yra puikus desertas, kuris pagamintas iš biskvito su kremu. Lengvas, pigus ir labai skanus receptas, kurį radau kitoje grupėje.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Naudoti kepimo popierių)
- Plakimo šluotelė (Plakti trynius su cukrumi)
- Mentelė (Tepti kremą ant biskvito)
- Orkaitė (Kepimui)
Ingredientai
Biskvitas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 4 šaukštai Cukrus
- 4 šaukštai Miltai
- Vanilinis cukrus
- Kepimo milteliai - Truputis
Kremas
- 180 g Kondensuotas pienas
- 180 g Sviestas
- 180 g Varškė
- Citrinos sultys - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Trynius išplakame atskirai su cukrumi, dedame miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Atskirai išplakame baltymus. Sumaišome abu mišinius ir pilame į kepimo formą. Kepame 10 minučių 180°C temperatūroje.
- Kondensuotą pieną išplakame su sviestu, dedame varškę ir citrinos sultis. Tepame ant iškepusio biskvito ir sukam vyniotinį.
Pabaigai…
Šis receptas yra labai lengvas ir greitai paruošiamas. Galite eksperimentuoti su įvairiais kremo priedais, pvz., pridėti šokolado drožlių ar uogų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg