
Mano firminis guliašas su bulvėmis ir sūriu
Šis guliašas yra mano mėgstamiausias ir dažnai gaminamas namuose. Receptas paprastas, tačiau su mažomis smulkmenomis, kurios suteikia patiekalui unikalų skonį. Vietoje paprasto vandens troškinimui naudoju šviesų alų, kuris prideda ypatingą skonį. Taip pat, bulvės ruošiamos mikrobangų krosnelėje prieš dedant jas į orkaitę su sūriu, kad jos būtų minkštos ir sultingos. Tai yra guliašas, kuris sušildo tiek kūną, tiek sielą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kiaulienos apkepimui)
- Puodas (Troškinimui)
- Orkaitė (Bulvėms su sūriu kepti)
- Mikrobangų krosnelė (Bulvėms pašildyti)
- Folija (Bulvėms apvynioti)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos kumpis - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Porai - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Morkos - Tarkuota
- 250 ml Šviesus alus - Pusė butelio
- 200 g Grybai - Smulkiai supjaustyti
- 2 šaukštai Kukurūzų miltai - Sutirštinimui
- 4 vnt Bulvės - Didelės, orkaitėje keptos su sūriu
- pagal skonį Sūris - Ant bulvių, kepimui orkaitėje
Gaminimo eiga
- Smulkiai susipjaustykite kiaulienos kumpį ir apkepkite keptuvėje, kol paruduos.
- Toje pačioje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, porą ir tarkuotą morką.
- Viską sudėkite į puodą, paprieskoniuokite mėgstamais prieskoniais ir užpilkite šviesų alų. Palikite troškintis ant mažos ugnies.
- Susmulkinkite grybus ir įdėkite juos į troškinį, kai mėsa suminkštės.
- Puodelyje sumaišykite kukurūzų miltus su trupučiu šilto vandens. Lėtai maišant supilkite šį mišinį į troškinį, kad padažas sutirštėtų.
- Kol troškinys gaminasi, paruoškite bulves: dėkite jas į mikrobangų krosnelę maždaug 8 minutėms, kad jos taptų minkštos. Po to apvyniokite bulves folija, užberkite daug sūrio ir dėkite į orkaitę, kad sūris išsilydytų ir apskrustų.
- Patiekite guliašą su keptomis bulvėmis ir sūriu.
Pabaigai…
Šiam patiekalui tinka įvairūs prieskoniai: lauro lapai, juodieji pipirai, paprika. Galite naudoti ir kitokias daržoves, pvz., papriką ar salierus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg