Mano mylimas guliašas su bulvių koše
Skaniausias guliašas man yra iš sprandinio, kurį ir naudojau šiam receptui. Rauginti kopūstai ir bulvių košė puikiai papildo šį patiekalą. Šis guliašas yra ypatingai mėgstamas mano šeimoje, nes primena vaikystės skonius ir šiltus prisiminimus.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Giliai virimui)
- Keptuvė (Daržovių kepimui)
- Peilis (Mėsos ir daržovių pjaustymui)
- Pjaustymo lenta
- Samtis (Sultinio semimui)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Mėsa ir sultinys
- 500 g Sprandinis - Supjaustytas gabaliukais
- 1 l Sultinys - Jūsų pasirinktas
Daržovės ir priedai
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos
- 2 šaukštai Sviestas - Kepimui
- 2 šaukštai Miltai - Išmaišyti su vandeniu
- Pomidorų pasta - Pagal skonį
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Patiekalas
- 800 g Bulvių košė
- 300 g Rauginti kopūstai
Gaminimo eiga
- Mėsą labai gerai išverdu. Tada supjaustau gabaliukais ir sudedu atgal į sultinį.
- Svogūnus ir morkas kepinu ant sviesto, jei reikia įpilu sultinio kepinant, padruskinu, papipirinu. Baigiant kepti pilu pomidorų pastą, permaišau, pilu pora gerų samčių sultinio.
- Kai užverda supilu pora didelių šaukštų miltų, išmaišytų su vandeniu ir žiupsneliu druskos. Kaitinu maišydama, kol sutirštėja.
- Supjaustytą mėsą dedu į padažą, maišydama užverdu ir viskas, pagaminta.
- Patiekiu su bulvių koše ir raugintais kopūstais.
Pabaigai…
Svarbu labai gerai išvirti mėsą, kad būtų minkšta ir sultinga. Kepinant daržoves, sultinys padės išlaikyti jų skonį ir minkštumą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg