
Mano vaikystės ežiukai su svogūnais ir grietine
Mano vaikystėje valgiau šį paprastą, bet labai mėgstamą patiekalą, kurį vadinome ežiukais. Šie mažyčiai, iš miltų, kiaušinio ir vandens pagaminti virtinukai buvo ypatingai skanūs su keptais svogūnais ir grietine. Tai tradicinis lietuviškas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visi virtinukai)
- Keptuvė (Svogūnams kepti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
Ingredientai
- 200 g Miltai
- 1 vnt Kiaušinis
- 100 ml Vanduo - Šaltas
- Žiupsnelis Druska
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti smulkiais kubeliais
- 30 g Sviestas - Kepti svogūnams
- 100 g Grietinė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, kiaušinį, vandenį ir druską dubenyje, kad gautumėte vientisą tešlą. Tešla turėtų būti tvirta, bet ne per kieta.
- Šaukštu formuokite mažus virtinukus (ežiukus) ir dėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite apie 10 minučių, kol virtinukai iškils į paviršių.
- Tuo tarpu keptuvėje ištirpdykite sviestą ir apkepkite svogūnus iki jie taps auksinės spalvos.
- Virtinukus išgriebkite ir sumaišykite su keptais svogūnais. Patiekite su grietine.
Pabaigai…
Jei norite, galite į tešlą pridėti truputį bulvių krakmolo, kad virtinukai būtų dar minkštesni. Taip pat galite naudoti karštą grietinėlę vietoje grietinės patiekimui, kad būtų kremiškesnis skonis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 12gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 350mgKalis: 250mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 6mg