
Marginti kiaušiniai ir Maistas drebučiuose
Šios Velykų tradicijos, marginti kiaušiniai ir maistas drebučiuose, yra neatsiejama lietuviškų Velykų stalo dalis. Marginti kiaušiniai simbolizuoja atgimimą ir pavasario atėjimą, o maistas drebučiuose suteikia stalui papildomą spalvų ir skonių įvairovę.
Reikalingi Įrankiai
- Kiaušinių dažymo reikmenys (Dažams ir dekoracijoms)
- Puodai (Kiaušinių virimui ir drebučių gamybai)
- Maža stiklinė forma (Drebučių sluoksniavimui)
Ingredientai
Marginti kiaušiniai
- 10 vnt Kiaušiniai - Virti
- Maisto dažai - Pasirinktinai
- Dekoracijos - Lipdukai, dažai ir pan.
Maistas drebučiuose
- 200 g Vištienos krūtinėlė - Išvirta ir supjaustyta
- 100 g Žirneliai - Konservuoti
- 100 g Morkos - Virtos ir supjaustytos
- 100 g Kukurūzai - Konservuoti
- 20 g Želatina - Ištirpinta
- 200 ml Sultinys - Vištienos sultinys, pašildytas
Gaminimo eiga
- Marginti kiaušinius pasirinktame būduje: dažais, lipdukais ar kitomis dekoracijomis.
- Maisto drebučiuose gamyba: sumaišykite vištieną, žirnelius, morkas ir kukurūzus. Ištirpinkite želatiną karštame sultinyje ir sumaišykite su paruoštu mišiniu. Supilkite į formas ir palikite sustingti šaldytuve apie 2-3 valandas.
Pabaigai…
Marginti kiaušiniai gali būti puikiai pritaikyti tiek stalo dekoravimui, tiek tradiciniam kiaušinių daužymui per Velykas. Maistas drebučiuose yra spalvingas ir patrauklus patiekalas, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 15gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 3gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 10mg