Marginti kiaušiniai ir Maistas drebučiuose

Marginti kiaušiniai ir Maistas drebučiuose

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios Velykų tradicijos, marginti kiaušiniai ir maistas drebučiuose, yra neatsiejama lietuviškų Velykų stalo dalis. Marginti kiaušiniai simbolizuoja atgimimą ir pavasario atėjimą, o maistas drebučiuose suteikia stalui papildomą spalvų ir skonių įvairovę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Velykos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kiaušinių dažymo reikmenys (Dažams ir dekoracijoms)
  • Puodai (Kiaušinių virimui ir drebučių gamybai)
  • Maža stiklinė forma (Drebučių sluoksniavimui)

Ingredientai
  

Marginti kiaušiniai

  • 10 vnt Kiaušiniai - Virti
  • Maisto dažai - Pasirinktinai
  • Dekoracijos - Lipdukai, dažai ir pan.

Maistas drebučiuose

  • 200 g Vištienos krūtinėlė - Išvirta ir supjaustyta
  • 100 g Žirneliai - Konservuoti
  • 100 g Morkos - Virtos ir supjaustytos
  • 100 g Kukurūzai - Konservuoti
  • 20 g Želatina - Ištirpinta
  • 200 ml Sultinys - Vištienos sultinys, pašildytas

Gaminimo eiga
 

  • Marginti kiaušinius pasirinktame būduje: dažais, lipdukais ar kitomis dekoracijomis.
  • Maisto drebučiuose gamyba: sumaišykite vištieną, žirnelius, morkas ir kukurūzus. Ištirpinkite želatiną karštame sultinyje ir sumaišykite su paruoštu mišiniu. Supilkite į formas ir palikite sustingti šaldytuve apie 2-3 valandas.

Pabaigai…

Marginti kiaušiniai gali būti puikiai pritaikyti tiek stalo dekoravimui, tiek tradiciniam kiaušinių daužymui per Velykas. Maistas drebučiuose yra spalvingas ir patrauklus patiekalas, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 15gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 3gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Drebučiai, Marginti kiaušiniai, Velykos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai