Marginti Velykų Kiaušiniai su Svogūnų Lukštais ir Servetėlėmis

Marginti Velykų Kiaušiniai su Svogūnų Lukštais ir Servetėlėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie marginti Velykų kiaušiniai buvo paruošti naudojant tradicinius svogūnų lukštus ir kūrybišką servetėlių techniką. Kiekvienas kiaušinis yra unikalus, nes spalvos ir raštai priklauso nuo naudojamų lukštų ir jų derinių. Tai puikus būdas paminėti Velykas, pridedant šiek tiek tradicijos ir rankų darbo žavesio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Šventinis
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 15 kiaušiniai
Kalorijos(-ų) 80 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, kad tilptų visi kiaušiniai ir būtų patogu užpilti vandeniu)
  • Šaukštas (Skystam dažui maišyti)
  • Rankšluostis (Kad būtų galima nuvalyti dažus nuo kiaušinių po dažymo)
  • Servetėlės (Kiaušiniams apvynioti, kad dažai geriau priliptų ir sukurtų raštus)

Ingredientai
  

  • 15 vnt Kiaušiniai - Švieži ir švari
  • Svogūnų lukštai - Rudi ir raudoni, įvairių spalvų
  • Servetėlės - Plonos popierinės servetėlės, naudojamos kiaušiniams apvynioti
  • 2 ltr Vanduo - Virimo ir dažymo procesui
  • Druska - Pagal skonį, kad būtų lengviau lupti kiaušinius po dažymo

Gaminimo eiga
 

  • Sutvarkykite svogūnų lukštus ir paruoškite juos dažymui. Supjaustykite juos smulkiais gabalėliais arba palikite didesnius gabalus, jei norite sukurti įdomesnius raštus.
  • Vandenį užvirinkite su svogūnų lukštais ir druska. Virkite apie 10 minučių, kad lukštai gerai išskirtų spalvas.
  • Kiaušinius apvyniokite servetėlėmis, o ant viršaus uždėkite svogūnų lukštus. Įdėkite apvyniotus kiaušinius į puodą su dažais ir virkite dar 20 minučių.
  • Atsargiai išimkite kiaušinius iš puodo ir leiskite jiems atvėsti. Nuimkite servetėles ir lukštus, kad pamatytumėte margučius.
  • Nuvalykite kiaušinius ir patiekite kaip dekoratyvinį Velykų stalą papuošimą arba kaip maistą.

Pabaigai…

Kiaušinius galima marginti ir įvairiomis kitomis natūraliomis medžiagomis, pvz., burokėlių sultimis ar mėlynių sultimis, norint pasiekti kitų spalvų. Nepamirškite pridėti acto, kad spalvos geriau priliptų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 80kcalAngliavandeniai: 1gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1.5gPolinesotieji riebalai: 0.8gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 186mgNatris: 70mgKalis: 60mgVitaminas A: 100IU
Recepto raktažodžiai Marginti kiaušiniai, Svogūnų lukštai, Tradicinis, Velykos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai