Marinuota lašiša su krapais
Šis receptas yra greitas būdas paruošti skanią marinuotą lašišą, kuri puikiai tinka tiek sumuštiniams, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Paruošta su druska, cukrumi, pipirais ir šviežiais krapais, ši lašiša yra puiki lengva vakarienė ar užkandis, kuris gali būti patiekiamas ir per ypatingas progas.
Reikalingi Įrankiai
- Indas marinuoti (Geriausiai tinka stiklinis arba keraminis indas.)
- Šaukštas (Ingredientams maišyti.)
- Peilis (Žuviai pjaustyti.)
Ingredientai
- 300 g Lašišos filė
- 1,5 a.š. Druska
- 0,5 a.š. Cukrus
- 0,5 a.š. Juodieji pipirai - Šviežiai malti.
- 2 vnt Krapai - Smulkinti švieži krapai.
Gaminimo eiga
- Lašišos filė padėkite į marinuojamą indą.
- Sumaišykite druską, cukrų ir juoduosius pipirus, tada tolygiai užbarstykite šiuo mišiniu lašišą.
- Ant viršaus užberkite smulkintų krapų.
- Uždenkite indą ir padėkite į šaldytuvą nakčiai, kad lašiša marinuotųsi.
- Kitą dieną patiekite marinuotą lašišą kaip užkandį arba ant sumuštinių.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti pridėdami daugiau prieskonių, tokių kaip česnakas ar citrinos žievelė, kad suteiktumėte lašišai papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 200kcalBaltymai: 22gRiebalai: 13gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 55mgNatris: 800mgKalis: 380mgCukrus: 1gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 1mg