
Marinuota silkė su daržovėmis
Tai puikus patiekalas vakarienei, pagamintas iš marinuotos silkės, derinant ją su šviežiais svogūnais, pomidorais ir paprikomis. Šis patiekalas yra tradicinės lietuviškos virtuvės atspindys, paprastas ir greitas paruošti, tačiau turintis intensyvų skonį. Jis ypač tinka kaip užkandis ar lengva vakarienė.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lenta (Silkei ir daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Aštrus, pjaustymui)
- Lėkštė (Patiekimo)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Silkė - Marinuota, supjaustyta
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti griežinėliais
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti skiltelėmis
- 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta juostelėmis
- 100 g Grietinė - Patiekti šalia
- Pagal skonį Juodieji pipirai - Malti
- Pagal skonį Šviežios žolelės - Papuošimui, pvz. krapai
Gaminimo eiga
- Silkė supjaustoma nedideliais gabalėliais ir išdėliojama ant lėkštės.
- Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir išdėliojami šalia silkės. Pomidorai ir paprikos supjaustomi ir taip pat dedami į lėkštę.
- Patiekite silkę su grietine, pabarstykite juodaisiais pipirais ir šviežiomis žolelėmis pagal skonį.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis ar naudoti skirtingas marinavimo prieskonių variacijas, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 40mgNatris: 600mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 4gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 25mg