
Marinuotas kiaušinis su stintomis ir daržovėmis
Kai stintų sezonas baigiasi, o vis dar jų turi, norisi paruošti kažką ypatingo. Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje. Pirmiausia, kiaušiniai marinuojami burokėlių sultyse, kad įgytų ne tik skonį, bet ir išskirtinę spalvą. Daržovės kepamos orkaitėje, o stinta lengvai apdūminama, kad suteiktų švelnią, bet intensyvią skonio natą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui virinti)
- Indas marinatui (Marinuoti kiaušinius burokėlių sultyse)
- Orkaitė (Daržovėms kepti)
- Kepimo skarda (Daržovėms kepti)
- Rūkymo įranga (Stintoms apdūminti)
Ingredientai
- 2 vnt Kiaušiniai - Virti, marinuoti burokėlių sultyse
- 300 g Stintos - Šviežios, išdarinėtos
- 100 g Svogūnų laiškai
- 200 g Pomidoriukai
- 100 g Mini baklažanai - Kapoti
- 1 vnt Micrantha citrusinis vaisius - Supjaustytas pusiau
- 2 vnt Bulvės - Pjaustytos pusiau, keptos
- Pagal skonį Druska - Naudojama stintoms ir daržovėms
- Pagal skonį Alyvuogių aliejus - Daržovėms apšlakstyti
Gaminimo eiga
- Virtus kiaušinius marinuoti burokėlių sultyse apie 30 minučių, kad įgautų rausvą atspalvį.
- Daržoves (svogūnų laiškus, pomidoriukus, mini baklažanus) sudėti į indą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, padruskinti ir kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 30 minučių.
- Stintas išdarinėti, lengvai padruskinti ir apdūminti apie valandą laiko 90°C temperatūroje.
- Paruoštas stintas ir daržoves patiekti su keptomis bulvių puselėmis bei Micrantha citrusiniu vaisiumi.
Pabaigai…
Micrantha citrusinis vaisius puikiai tinka prie stintų, suteikdamas gaivaus ir rūgštaus skonio. Eksperimentuokite su įvairiomis daržovėmis ir marinatais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 250mgNatris: 500mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg