Marinuoti baravykai – tradicinis receptas

Marinuoti baravykai – tradicinis receptas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai miško turtai ima užpildyti pintinę, o šaldiklis jau pilnas, laikas galvoti apie kitus būdus išsaugoti šiuos skanėstus. Šis tradicinis marinuotų baravykų receptas puikiai tiks norint mėgautis grybų skoniu ištisus metus. Grybų marinavimas su rūgštokiu ir saldokiu marinu ne tik išlaiko jų skonį, bet ir suteikia ypatingo pikantiškumo. Idealus būdas išsaugoti vasaros ir rudens derlių.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Konservavimas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 stiklainiai
Kalorijos(-ų) 100 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Grybams virti)
  • Stiklainiai (Švariai sterilizuoti, sandariems dangteliams)
  • Sietelis (Grybams nuvarvinti)
  • Medinis šaukštas (Marinatui maišyti)

Ingredientai
  

Grybai

  • 1 kg Baravykai - Šviežiai nuskinti, nuvalyti ir supjaustyti

Marinatas

  • 500 ml Vanduo
  • 200 ml Actas - 9%
  • 100 g Cukrus
  • 20 g Druska
  • 5 vnt Lauro lapai
  • 10 vnt Juodieji pipirai - Sveiki
  • 5 vnt Kvapieji pipirai
  • 1 vnt Svogūnas - Perpjautas pusiau
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta griežinėliais

Gaminimo eiga
 

  • Grybus kruopščiai nuplaukite ir nuvalykite. Stambesnius supjaustykite mažesniais gabaliukais. Sudėkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir virkite apie 15-20 minučių, kol baravykai suminkštės.
  • Vandens nupylus, grybus nuvarvinkite per sietelį. Tuo metu paruoškite marinatą: į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite cukrų, druską, lauro lapus, pipirus, svogūną ir morką. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet pavirkite dar 5 minutes.
  • Į sterilizuotus stiklainius sudėkite paruoštus grybus ir užpilkite karštu marinatu. Užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Pabaigai…

Šie marinuoti baravykai puikiai tiks kaip užkandis ar garnyras prie įvairių patiekalų. Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėdami gvazdikėlių, garstyčių sėklų ar kitų mėgstamų prieskonių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 2gNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Grybų konservavimas, Marinavimas, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating