
Marinuoti burokėliai su keptomis bulvėmis
Mergaites, pirma karta taip dariau, bet darysiu dabar visada, nieko mandro nu bet kaip skanu buvo! Labai gaiviai ir skaniai. Šis patiekalas, kurį sudaro marinuoti burokėliai obuolių sultyse, mėlynas svogūnas, silke pjaustyta kubeliais ir raugintas agurkas, papildytas citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, kartu su keptomis bulvėmis, yra neįtikėtinai gardus ir gaivus.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Naudota bulvėms kepti)
- Puodas (Bulvėms apvirti prieš kepimą)
- Keptuvė (Galima naudoti vietoj orkaitės bulvėms kepti)
- Šaukštas (Daržovėms maišyti ir aliejui užpilti)
- Peilis (Produktams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Produktams pjaustyti)
Ingredientai
- 3 vnt Bulvės - Apvirtos ir keptos orkaitėje su sviestu
- 200 g Burokėliai - Marinuoti obuolių sultyse
- 1 vnt Mėlynas svogūnas - Supjaustytas kubeliais
- 100 g Silkė - Pjaustyta kubeliais
- 1 vnt Raugintas agurkas - Supjaustytas kubeliais
- Citrinos sultys - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Pagal skonį
- 30 g Sviestas - Naudotas bulvėms aptepti prieš kepimą
Gaminimo eiga
- Burokėlius marinuoti obuolių sultyse, vėliau sumaišyti su supjaustytu mėlynu svogūnu, silke ir raugintu agurku. Užpilti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi pagal skonį.
- Bulves apvirti kelias minutes, aptepti kiekvieną sviestu ir kepti orkaitėje, kol taps traškios ir auksinės spalvos.
- Patiekti kartu: marinuoti burokėliai ir keptos bulvės.
Pabaigai…
Šis receptas gali būti puikiai pritaikytas vakarienės stalui, kai norisi kažko lengvo, gaivaus, tačiau kartu ir maistingo. Bulves galima kepti keptuvėje, jei neturite orkaitės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 20mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg