Marinuoti Cherrukai ir Čiliukai

Marinuoti Cherrukai ir Čiliukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Toks lengvas dienos eksperimentas. Maži vyšninių pomidorų ir aštrių čili pipirų marinatai, puikus priedas daugeliui patiekalų ir garnyrui. Šis receptas yra paprastas ir greitas būdas išsaugoti sezono derlių.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Marinuoti produktai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 stiklainiai

Reikalingi Įrankiai

  • Stiklainiai (Maždaug 500 ml talpos)
  • Dangteliai (Tinkami uždaryti stiklainiams)
  • Didelis puodas (Verdančiam vandeniui)
  • Samčiai (Vandeniui pilti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Kiaurasamtis (Pipirams ir pomidorams nuplauti)
  • Pirštinės (Apsauga nuo aštrių pipirų)

Ingredientai
  

Daržovės

  • 500 g Žali pomidoriukai - Vyšninių pomidorų dydžio
  • 500 g Čili pipirai - Įvairių spalvų, supjaustyti
  • 3-4 vnt Česnako skiltelės - Supjaustytos
  • 1 sauja Džiovinti krapai
  • 1 sauja Kvapieji pipirai

Marinatas

  • 1 l Vanduo
  • 1 v.š. Druska
  • 3-4 v.š. Cukrus
  • 50-60 ml Actas - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Nuplaukite žalius pomidoriukus ir čili pipirus. Supjaustykite pipirus riekelėmis, nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte sėklas.
  • Sumaišykite daržoves su česnakais, krapais ir kvapiaisiais pipirais. Sudėkite į švarius stiklainius.
  • Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, palaikykite 15 minučių ir nupilkite vandenį. Pakartokite procedūrą antrą kartą.
  • Trečią kartą užpilkite stiklainius marinuotu vandeniu (vanduo, druska, cukrus, actas). Uždarykite stiklainius dangteliais.
  • Apverskite stiklainius ir palikite šiltai iki ryto.

Pabaigai…

Patarimas: visus darbus su pipirais atlikite su pirštinėmis ir neįkvėpkite aštrių marinato garų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 1gNatris: 700mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Čili pipirai, Daržovių konservavimas, Marinuoti pomidorai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai