
Marinuoti kiaulienos kepsniai su sojų padažu ir prieskoniais
Eksperimentuodama virtuvėje, nusprendžiau paruošti marinuotus kiaulienos kepsnius su sojų padažu ir įvairiais prieskoniais. Tai puikus pasirinkimas vakarienei ar šventiniam stalui. Patiekalas lengvai paruošiamas ir pasižymi nuostabiu skoniu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gerai įkaitinta, galima naudoti grilinę keptuvę)
- Teptukas (Marinatui užtepti)
- Dubuo (Kepsnių marinavimui)
- Pjaustymo lentelė (Svogūnams ir pomidorams pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Kiaulienos kepsniai
- 4 vnt Kiaulienos pjausniai - Stori apie 1,5 cm
- 3 v.š. Sojų padažas - Galima naudoti lengvą sojų padažą
- 2 v.š. Majonezas - Pageidautina naudoti riebesnį
- 1 v.š. Paprika - Malta
- 1 v.š. Džiovintas bazilikas
- 1 v.š. Džiovintas raudonėlis
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Malti
Daržovės
- 3 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti žiedais
Gaminimo eiga
- Paruoškite marinatą sumaišydami sojų padažą, majonezą, papriką, baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus.
- Marinatą užtepkite ant kiaulienos kepsnių iš abiejų pusių ir palikite marinuotis 30 minučių.
- Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės temperatūros ir kepkite kepsnius apie 5-7 minutes iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps.
- Patiekite su pjaustytais pomidorais ir svogūnų žiedais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais ir padažais pagal savo skonį. Taip pat puikiai tiks kepti ant grilio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg