Marinuoti pomidorai iš balkono daržo

Marinuoti pomidorai iš balkono daržo

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie marinuoti pomidorai buvo pagaminti iš savo balkono daržo pomidorų. Dukra padovanojo kelis pomidorų daigus, kurie, nepaisant riboto kiekio, užaugo ir suteikė galimybę mėgautis savomis daržovėmis net žiemą. Receptas pasižymi paprastumu, tačiau rezultatas yra labai skanus ir aromatingas. Marinavimo skystis, kuriame yra cukraus, druskos, acto, lauro lapų, pipirų, krapų kotelių ir česnako, suteikia ypatingą skonį šiems mažiesiems raudoniesiems stebuklams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Konservai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 3 skardinės

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vandeniui užvirti)
  • Sterilizuotos stiklainiai (Paruošti marinuotiems pomidorams)
  • Dangteliai (Sandariai uždaryti stiklainiui)
  • Šaukštas (Ingredientams sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 2 l Vanduo
  • 2 šaukštai Druska
  • 8 šaukštai Cukrus
  • 100 g Actas
  • Keletas vnt Lauro lapai
  • Keletas vnt Pipirai
  • Keletas vnt Krapų koteliai
  • Keletas skiltelės Česnakas - Supjaustytas

Gaminimo eiga
 

  • Vandenį užvirinti dideliame puode. Pridėti druską, cukrų, actą, lauro lapus, pipirus, krapų kotelius ir česnaką. Viską gerai išmaišyti, kol druska ir cukrus visiškai ištirps.
  • Paruoštus pomidorus sudėti į sterilizuotus stiklainius, užpilti paruoštu marinatiniu skysčiu, kad visiškai apsemtų pomidorus.
  • Stiklainius sandariai uždaryti dangteliais ir palikti atvėsti apverstus dugnu į viršų. Laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.

Pabaigai…

Šis marinavimo receptas puikiai tinka nedideliam pomidorų kiekiui. Jei norite stipresnio skonio, galite pridėti daugiau pipirų arba česnako. Laikydami stiklainius apverstus užtikrinsite sandarumą ir išsaugosite pomidorų šviežumą ilgiau.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 1gNatris: 1000mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Daržo gėrybės, Marinavimas, Pomidorai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai