Marinuoti pomidorai iš balkono daržo
Šie marinuoti pomidorai buvo pagaminti iš savo balkono daržo pomidorų. Dukra padovanojo kelis pomidorų daigus, kurie, nepaisant riboto kiekio, užaugo ir suteikė galimybę mėgautis savomis daržovėmis net žiemą. Receptas pasižymi paprastumu, tačiau rezultatas yra labai skanus ir aromatingas. Marinavimo skystis, kuriame yra cukraus, druskos, acto, lauro lapų, pipirų, krapų kotelių ir česnako, suteikia ypatingą skonį šiems mažiesiems raudoniesiems stebuklams.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui užvirti)
- Sterilizuotos stiklainiai (Paruošti marinuotiems pomidorams)
- Dangteliai (Sandariai uždaryti stiklainiui)
- Šaukštas (Ingredientams sumaišyti)
Ingredientai
- 2 l Vanduo
- 2 šaukštai Druska
- 8 šaukštai Cukrus
- 100 g Actas
- Keletas vnt Lauro lapai
- Keletas vnt Pipirai
- Keletas vnt Krapų koteliai
- Keletas skiltelės Česnakas - Supjaustytas
Gaminimo eiga
- Vandenį užvirinti dideliame puode. Pridėti druską, cukrų, actą, lauro lapus, pipirus, krapų kotelius ir česnaką. Viską gerai išmaišyti, kol druska ir cukrus visiškai ištirps.
- Paruoštus pomidorus sudėti į sterilizuotus stiklainius, užpilti paruoštu marinatiniu skysčiu, kad visiškai apsemtų pomidorus.
- Stiklainius sandariai uždaryti dangteliais ir palikti atvėsti apverstus dugnu į viršų. Laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.
Pabaigai…
Šis marinavimo receptas puikiai tinka nedideliam pomidorų kiekiui. Jei norite stipresnio skonio, galite pridėti daugiau pipirų arba česnako. Laikydami stiklainius apverstus užtikrinsite sandarumą ir išsaugosite pomidorų šviežumą ilgiau.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 1gNatris: 1000mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg