Marinuoti pomidorai su želatina

Marinuoti pomidorai su želatina

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie marinuoti pomidorai su želatina – puikus būdas išsaugoti daržo gėrybes žiemai. Pomidorai marinuojami su svogūnais ir prieskoniais, o želatina suteikia jiems ypatingo tvirtumo ir tekstūros. Tai tradicinis lietuviškas receptas, perteikiantis naminio konservavimo subtilybes.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 stiklainiai
Kalorijos(-ų) 60 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Vandeniui virinti ir stiklainiams sterilizuoti)
  • Stiklainiai su dangteliais (Naudoti švarūs ir sterilizuoti stiklainiai)
  • Samčiai (Marinatui pilti į stiklainius)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ruošti)

Ingredientai
  

Pomidorai

  • 2-3 kg Pomidorai - Vidutinio dydžio, supjaustyti gabalėliais
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti žiedais
  • 2 a.š. Druska - Pagal skonį
  • 2 v.š. Cukrus
  • 1 a.š. Pipirai - Juodieji pipirai grūsti
  • 1 litras Vanduo - Marinatui
  • 100 ml Actas - 9% rūgštingumo
  • 20 g Želatina - Paruošti pagal pakuotės instrukciją

Gaminimo eiga
 

  • Sterilizuoti stiklainius ir dangtelius verdančiame vandenyje apie 10 minučių. Išdžiovinti ir paruošti naudojimui.
  • Supjaustyti pomidorus gabalėliais ir svogūnus žiedais. Sudėti į paruoštus stiklainius sluoksniais.
  • Paruošti marinatą: užvirinti vandenį su druska, cukrumi ir pipirais. Įpilti actą ir nuimti nuo ugnies.
  • Želatiną paruošti pagal pakuotės instrukciją ir įmaišyti į marinatą, kol visiškai ištirps.
  • Karštu marinatu užpilti pomidorus stiklainiuose, palikti šiek tiek vietos viršuje. Užsukti dangteliais.
  • Stiklainius pasterizuoti verdančiame vandenyje 10-15 minučių. Išimti ir atvėsinti kambario temperatūroje. Laikyti vėsioje vietoje.

Pabaigai…

Marinuoti pomidorai su želatina yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti su skonių deriniais. Šis receptas suteikia ne tik išskirtinę tekstūrą, bet ir maloniai nustebins svečius per šventes ar šeimos pietus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 60kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 2gNatris: 200mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Konservavimas, Marinavimas, Pomidorai, Želatina, Žiemos atsargos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai