Marinuoti pomidoriukai ir troškinti kopūstai

Marinuoti pomidoriukai ir troškinti kopūstai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Išvažiavome į parduotuvę tik bulvių nusipirkti, bet prisipirkau daug pigintų pomidoriukų, nes jų niekada nebus per daug. Be to, liko nemažai kopūsto nuo vakarykščių balandėlių. Taigi, turėjau daug darbo. Šie receptai – tai būdas išnaudoti likučius ir sukurti puikius konservuotus pomidoriukus bei troškintus kopūstus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Konservuoti, Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Stiklainiai (Marinuotiems pomidoriukams ir troškintiems kopūstams)
  • Puodas (Daržovėms troškinti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Tarkė (Morkoms tarkuoti)
  • Plakimo šluotelė (Marinatui maišyti)

Ingredientai
  

Marinuoti pomidoriukai

  • 1 vnt Lauro lapas
  • 3-4 skiltelės Česnakas
  • Keli gabaliukai Krieno šaknis
  • Kelios šakelės Gelsvė
  • Kelios šakelės Krapai
  • Pagal skonį Kvapnūs ir juodieji pipirai - Žirneliais
  • Kiek telpa Pomidoriukai
  • 1.5 l Vanduo - Marinatui
  • 1 stiklinė Cukrus
  • 1 stiklinė Actas
  • 2 v.š. Rupi druska

Troškinti kopūstai

  • 1 vnt Kopūstas - Supjaustytas
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 1 vnt Svogūnas - Didelis, supjaustytas
  • 50 ml Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • 1 stiklinė Vanduo - Troškinimui
  • Pagal skonį Džiovintas peletrūnas
  • 1 v.š. Rupi druska
  • Pagal skonį Pipirai - Malti
  • Kelios Pomidoriukai - Likę nuo marinuotų pomidoriukų
  • 2 v.š. Natūrali pomidorų tyrė - Likutis
  • 1 v.š. Cukrus
  • 70 ml Marinatas - Likutis

Gaminimo eiga
 

  • Į stiklainius dėti lauro lapą, česnaką, krieno šaknį, gelsvę, krapų šakeles, kvapniuosius ir juoduosius pipirus. Sudėti pomidoriukus. Užpilti verdančiu vandeniu. Tuo tarpu išvirti marinatą: sumaišyti vandenį, cukrų, actą ir druską.
  • Nuo pomidoriukų nupilti vandenį ir užpilti marinatu. Užsukti stiklainius ir apklostyti, kol atvės. Likusį marinatą taip pat užkonservuoti.
  • Kopūstą supjaustyti, sutarkuoti morkas ir supjaustyti svogūną. Puode pakaitinti aliejų ir sudėti daržoves. Kai jos šiek tiek sukrito, įpilti stiklinę vandens, berti džiovinto peletrūno, druską ir malti pipirai. Vis pamaišant, troškinti ant silpnos kaitros.
  • Sudėti keletą likusių pomidoriukų, natūralios pomidorų tyrės likutį ir cukrų. Pylti šlakelį likusio marinato. Dar patroškinti 10-15 minučių.
  • Dalį palikti pietums, dalį užkonservuoti. Gaunasi puikūs troškinti kopūstai su pomidoriukais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais. Kopūstų troškinį galite praturtinti paprika ar kitais mėgstamais prieskoniais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 150gBaltymai: 10gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gNatris: 1000mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 50gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Konservavimas, Marinuoti pomidoriukai, Skanus ir sveikas, Troškinti kopūstai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai