
Marinuoti pomidoriukai ir troškinti kopūstai
Išvažiavome į parduotuvę tik bulvių nusipirkti, bet prisipirkau daug pigintų pomidoriukų, nes jų niekada nebus per daug. Be to, liko nemažai kopūsto nuo vakarykščių balandėlių. Taigi, turėjau daug darbo. Šie receptai – tai būdas išnaudoti likučius ir sukurti puikius konservuotus pomidoriukus bei troškintus kopūstus.
Reikalingi Įrankiai
- Stiklainiai (Marinuotiems pomidoriukams ir troškintiems kopūstams)
- Puodas (Daržovėms troškinti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Tarkė (Morkoms tarkuoti)
- Plakimo šluotelė (Marinatui maišyti)
Ingredientai
Marinuoti pomidoriukai
- 1 vnt Lauro lapas
- 3-4 skiltelės Česnakas
- Keli gabaliukai Krieno šaknis
- Kelios šakelės Gelsvė
- Kelios šakelės Krapai
- Pagal skonį Kvapnūs ir juodieji pipirai - Žirneliais
- Kiek telpa Pomidoriukai
- 1.5 l Vanduo - Marinatui
- 1 stiklinė Cukrus
- 1 stiklinė Actas
- 2 v.š. Rupi druska
Troškinti kopūstai
- 1 vnt Kopūstas - Supjaustytas
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Didelis, supjaustytas
- 50 ml Alyvuogių aliejus - Kepimui
- 1 stiklinė Vanduo - Troškinimui
- Pagal skonį Džiovintas peletrūnas
- 1 v.š. Rupi druska
- Pagal skonį Pipirai - Malti
- Kelios Pomidoriukai - Likę nuo marinuotų pomidoriukų
- 2 v.š. Natūrali pomidorų tyrė - Likutis
- 1 v.š. Cukrus
- 70 ml Marinatas - Likutis
Gaminimo eiga
- Į stiklainius dėti lauro lapą, česnaką, krieno šaknį, gelsvę, krapų šakeles, kvapniuosius ir juoduosius pipirus. Sudėti pomidoriukus. Užpilti verdančiu vandeniu. Tuo tarpu išvirti marinatą: sumaišyti vandenį, cukrų, actą ir druską.
- Nuo pomidoriukų nupilti vandenį ir užpilti marinatu. Užsukti stiklainius ir apklostyti, kol atvės. Likusį marinatą taip pat užkonservuoti.
- Kopūstą supjaustyti, sutarkuoti morkas ir supjaustyti svogūną. Puode pakaitinti aliejų ir sudėti daržoves. Kai jos šiek tiek sukrito, įpilti stiklinę vandens, berti džiovinto peletrūno, druską ir malti pipirai. Vis pamaišant, troškinti ant silpnos kaitros.
- Sudėti keletą likusių pomidoriukų, natūralios pomidorų tyrės likutį ir cukrų. Pylti šlakelį likusio marinato. Dar patroškinti 10-15 minučių.
- Dalį palikti pietums, dalį užkonservuoti. Gaunasi puikūs troškinti kopūstai su pomidoriukais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais. Kopūstų troškinį galite praturtinti paprika ar kitais mėgstamais prieskoniais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 10gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gNatris: 1000mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 50gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 50mg