Marinuotos jaunos cukinijos su česnakais ir imbieru

Marinuotos jaunos cukinijos su česnakais ir imbieru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas puikiai tinka vasaros sezonui, kai cukinijos yra pačiame sezono įkarštyje. Tai lengvas ir gaivus užkandis, kuris gali būti naudojamas ir kaip garnyras. Derinant česnaką, imbierą ir citrinų sultis, šios marinuotos cukinijos pasižymi puikiu rūgščios, saldžios ir aštrios skonių balansu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Daržovių skustukas (Jaunų cukinijų pjaustymui)
  • Peilis (Česnakui, imbierui ir kitoms daržovėms smulkinti)
  • Dubuo (Ingridientams maišyti)
  • Šaukštas (Skysčiams maišyti)

Ingredientai
  

  • Cukinijos
  • Čili pipiras
  • Česnakas
  • Imbiero šaknis
  • Malta kalendra
  • Petražolės
  • Medus arba cukrus
  • Druska
  • Pipirai
  • Citrinų sultys arba obuolių actas
  • Šlakelis sojų padažo
  • Aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Jauną cukiniją supjaustyti daržovių skustuku.
  • Smulkinti čili pipirą, česnaką, imbiero šaknį ir petražoles.
  • Sumaišyti visus skystus ingredientus su smulkintais prieskoniais: citrinų sultis arba obuolių actą, medų arba cukrų, sojų padažą (jei naudojamas), ir aliejų. Paragauti, kad būtų balansas tarp rūgštaus, saldaus, sūraus ir aštraus.
  • Supilti paruoštą padažą ant pjaustytų cukinijų ir gerai išmaišyti.
  • Pabarstyti skrudintomis sezamų sėklomis prieš patiekiant. Galima palikti trumpam, kad cukinijos labiau pasimarinuotų.

Pabaigai…

Tas pats padažas puikiai tinka ir su agurkais. Eksperimentuokite su proporcijomis, kad rastumėte tobulą skonį pagal savo norus.
Recepto raktažodžiai Marinuotos cukinijos, sveikas maistas, Vasaros receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai