
Marinuotos vištienos kulšelės su ryžiais ir daržovėmis
Šis receptas sukuria nepakartojamą skonio derinį, kurio pagrindas – vištienos kulšelės, marinuotos su prieskoniais ir sojos padažu. Jas kepdami orkaitėje, kulšelės tampa traškios išorėje, o daržovių ir ryžių mišinys sugeria visus sultinius, sukuriant sodrų skonį. Tai puikus patiekalas šeimos vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitės skarda (Tinkama patiekalų kepimui orkaitėje)
- Folijos lakštas (Skardai uždengti)
- Puodelis sultiniui (Sultinio paruošimui)
- Pjaustymo lenta (Daržovių pjaustymui)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
- Šaukštas (Ingredientų maišymui)
Ingredientai
- 12 vnt Vištienos kulšelės
- 4 v.š. Sojos padažas - Marinavimui
- Prieskoniai vištienai - Pagal skonį
- 500 g Saldytos daržovės (morkos, žirneliai, kukurūzai, pievagrybiai, svogūnėliai, čili pipiras) - Mišinys sušaldytų daržovių
- 400 g Ryžiai - Baltieji, ilgagrūdžiai
- 500 ml Vištienos sultinys - Šiltas
- 150 g Brokolis - Šviežias, smulkintas
Gaminimo eiga
- Marinuokite vištienos kulšeles su sojos padažu ir prieskoniais bent 1 valandą.
- Sumaišykite sušaldytas daržoves su ryžiais ir sudėkite į orkaitės skardą.
- Užpilkite mišinį sultiniu ir ant viršaus išdėliokite marinuotas kulšeles.
- Uždengę folija, kepkite 180°C orkaitėje 45 minutes.
- Nuėmę foliją, pridėkite brokolius ir kepkite dar 15 minučių, kol vištiena taps auksinė.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius prieskonius pagal savo skonį, o taip pat ekspermentuoti su daržovių pasirinkimu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 70gBaltymai: 35gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 40mg