
Marinuotų Burokėlių Sriuba su Šoneliu
Šiandienai buvo paruošta gardi marinuotų burokėlių sriuba, kuri buvo virta su šonine. Šoninė buvo trumpai apvirta, kad įgautų dar daugiau skonio, o vėliau kartu su svogūnais, bulvėmis ir marinuotais burokėliais tapo pagrindiniu patiekalu. Ši sriuba yra lengvai pagaminama, greita, bet labai soti ir skani. Rytoj šoninė bus patiekiama pusryčiams su kiaušiniais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Sriubai maišyti)
Ingredientai
- 500 g Šoninė - Apvirta
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti
- 3 vnt Bulvės - Supjaustytos
- 300 g Marinuoti burokėliai - Galutinėms minutėms
- 1 l Vanduo
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 vnt Lauro lapas
- 2 v.š. Grietinė - Patiekiama
Gaminimo eiga
- Šoninę apvirti trumpai, kad suminkštėtų.
- Svogūnus ir bulves supjaustyti ir dėti į puodą su vandeniu.
- Viską virti, kol bulvės suminkštės, po to įdėti šoninę ir lauro lapą.
- Pabaigoje įdėti marinuotus burokėlius, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekti su šaukštu grietinės.
Pabaigai…
Šoninė gali būti patiekiama kitą dieną kaip pusryčių patiekalas su kiaušiniais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg