
Marmuruoti Margučiai
Margučių marginimas yra vienas iš gražiausių ir kūrybingiausių Velykų tradicijų. Šie margučiai yra marmuruoti, todėl atrodo itin elegantiškai ir unikalūs. Naudojant natūralias dažas ir įvairias dekoravimo technikas, kiekvienas margutis tampa tikru meno kūriniu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, margučiams virti)
- Indai dažams (Maži indeliai skirtingoms spalvoms)
- Šaukštai (Margučiams merkti į dažus)
- Popieriniai rankšluosčiai (Margučiams išdžiovinti)
- Dažai (Natūralūs dažai margučiams dažyti)
- Actas (Naudojamas dažų stabilizavimui)
Ingredientai
Margučių dažymas
- 15 vnt Kiaušiniai - Geriausiai baltieji
- 500 ml Vanduo
- 2 v.š. Actas - Padeda dažams geriau įsiskverbti
- kiek reikia Natūralūs dažai - Svogūnų lukštai, burokėliai, mėlynieji kopūstai, ciberžolė ir kt.
- kiek reikia Aliejus - Blizgesiui suteikti
Gaminimo eiga
- Kiaušinius kruopščiai nuplauti ir išvirti standžiai.
- Paruošti natūralius dažus: atskiruose induose sumaišyti vandenį su actas ir natūraliais dažais (pvz., svogūnų lukštais, burokėliais). Užvirinti ir leisti pravesti.
- Į atvėsusius dažus panardinti kiaušinius ir palikti kelias minutes arba iki norimo atspalvio.
- Išimti margučius ir palikti išdžiūti ant popierinių rankšluosčių.
- Marmuriniam efektui: ant išdžiūvusių margučių užlašinti aliejaus ir švelniai patrinti, kol pasirodys norimas marmurinis raštas.
- Palikti margučius dar kartą išdžiūti ir tada patepti aliejumi, kad blizgėtų.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius natūralius dažus ir eksperimentuoti su skirtingais raštais bei spalvų deriniais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 70kcalBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 185mgNatris: 70mgKalis: 60mgVitaminas A: 90IU