
Mascarponės sūrio tortukai su uogomis
Šie mascarponės sūrio tortukai su uogomis yra tikras gardumynas. Vanilinis biskvitas puikiai dera su gausiu mascarponės ir grietinėlės kremu, o viršuje gausiai uždėtos šviežios uogos suteikia ne tik skonio, bet ir vizualinį efektą. Šis desertas yra puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti svečius ypatingai atrodančiu ir gardžiu desertu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, maždaug 15 cm skersmens)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir kremui išplakti)
- Mentelė (Tešlai paskirstyti ir kremui tepti)
- Kepimo popierius (Forma iškloti)
Ingredientai
Vanilinis biskvitas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 4 šaukštai Cukrus
- 4 šaukštai Miltai
- 1 pakelis Vanilinis cukrus
Mascarponės kremas
- 400 g Mascarponės sūris
- 400 g Grietinėlė
- 100 g Cukraus pudra
Papuošimui
- 250 g Uogos - Braškės, mėlynės, avietės
Gaminimo eiga
- Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Atsargiai įmaišykite miltus ir vanilinį cukrų.
- Tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 160°C temperatūroje apie 30-40 minučių.
- Kol biskvitas kepa, paruoškite kremą: išplakite mascarponę su grietinėle ir cukraus pudra, kol kremas taps tirštas, bet ne perplaktas.
- Atvėsus biskvitui, perpjaukite jį į dvi dalis ir patepkite paruoštu kremu. Ant viršaus uždėkite uogas.
Pabaigai…
Puoškite tortą uogomis pagal savo skonį ir sezoniškumą. Šį desertą galite laikyti šaldytuve iki kelių dienų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg