Matos Mėsos Kepsnys

Matos Mėsos Kepsnys

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis kepsnys yra puikus pasirinkimas vakarienei su šeima ar draugais. Receptas sujungia faršą, morkas, svogūnus, majonezą ir sūrį į skanų ir sotų patiekalą. Patiekiamas su bulvėmis, svogūnų laiškais ir konservuotais žirneliais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 5 minutes
Iš viso 1 hour 25 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Vidutinė ugnis, apie 180°C)
  • Didelis dubuo (Ingredientams maišyti)
  • Skarda (Kepsniui kepti)
  • Peilis (Svogūnams pjaustyti)
  • Tarkuoklis (Morkoms tarkuoti)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 1.3 kg Faršas
  • 4 vnt Svogūnai - Supjaustyti riekelėmis
  • 5 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 300 g Tarkuotas sūris
  • 200 g Neriebus majonezas
  • 2 šaukštai Aliejus
  • pagal skonį Druska - Vos vos

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite faršą, svogūnus, morkas, tarkuotą sūrį ir majonezą dideliame dubenyje.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Skardą patepkite šiek tiek aliejumi.
  • Paruoštą mišinį supilkite į skardą ir išlyginkite paviršių.
  • Kepkite orkaitėje apie 55-65 minutes, kol kepsnys bus gražiai auksinės spalvos.
  • Patiekite su bulvėmis, svogūnų laiškais ir konservuotais žirneliais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti pridėdami įvairių prieskonių ar kitų daržovių pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Faršas, Majonezas, Mėsos kepsnys, Morkos, Sūris, Svogūnai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai