Matos Mėsos Kepsnys
Šis kepsnys yra puikus pasirinkimas vakarienei su šeima ar draugais. Receptas sujungia faršą, morkas, svogūnus, majonezą ir sūrį į skanų ir sotų patiekalą. Patiekiamas su bulvėmis, svogūnų laiškais ir konservuotais žirneliais.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Vidutinė ugnis, apie 180°C)
- Didelis dubuo (Ingredientams maišyti)
- Skarda (Kepsniui kepti)
- Peilis (Svogūnams pjaustyti)
- Tarkuoklis (Morkoms tarkuoti)
Ingredientai
Ingredientai
- 1.3 kg Faršas
- 4 vnt Svogūnai - Supjaustyti riekelėmis
- 5 vnt Morkos - Tarkuotos
- 300 g Tarkuotas sūris
- 200 g Neriebus majonezas
- 2 šaukštai Aliejus
- pagal skonį Druska - Vos vos
Gaminimo eiga
- Sumaišykite faršą, svogūnus, morkas, tarkuotą sūrį ir majonezą dideliame dubenyje.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Skardą patepkite šiek tiek aliejumi.
- Paruoštą mišinį supilkite į skardą ir išlyginkite paviršių.
- Kepkite orkaitėje apie 55-65 minutes, kol kepsnys bus gražiai auksinės spalvos.
- Patiekite su bulvėmis, svogūnų laiškais ir konservuotais žirneliais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti pridėdami įvairių prieskonių ar kitų daržovių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 10mg