Maži kibinukai su kiaulienos įdaru
Šie maži kibinukai yra skanūs ir paprastai pagaminami. Originalus receptas reikalauja pjaustytos mėsos, tačiau aš naudojau kiaulienos faršą. Jie puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam užkandžiui.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Tarka (Sviestui tarkuoti)
- Kepimo popierius (Kepimo skardai iškloti)
- Kepimo skarda (Kibinukams kepti)
- Šepetėlis (Kibinukų paviršiui aptepti)
Ingredientai
Tešla
- 1 kg Miltai
- 300 g Sviestas - Šaltas, tarkuotas
- 300 g Grietinė
- 4 vnt Kiaušiniai
- truputis Druska
- truputis Cukrus
Įdaras
- 1 kg Kiaulienos faršas
- 2 v.š. Grietinė
- pagal skonį Prieskoniai
- daug Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- pagal skonį Druska
Gaminimo eiga
- Šaltą sviestą tarkuoti į miltus ir sutrinti kartu, kol taps trupiniai.
- Įdėti kiaušinius ir grietinę, dėti druską ir cukrų. Viską minkyti, bet ne per daug, kad tik susijungtų.
- Tešlą padėti į šaldytuvą kokiai valandai, kad būtų lengviau formuoti.
- Įdarui sumaišyti kiaulienos faršą su prieskoniais, grietine, svogūnais ir druska.
- Tešlą iškočioti ir formuoti mažus kibinukus, dėti įdarą ir uždaryti kraštus.
- Padėti kibinukus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepti apie 25-30 minučių 200°C temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, vištiena arba daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg