
Medaus tortas su šokolado dekoracijomis
Šis medaus tortas yra tradicinis lietuviškas desertas, kuris yra greitai ir lengvai pagaminamas. Medaus ir karamelės skonis suteikia ypatingą šiltumo ir jaukumo jausmą. Šokolado dekoracijos prideda prabangos ir elegancijos, todėl tortas tinka tiek kasdieniniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, tinkama biskvitams kepti)
- Maišymo dubuo (Didelis, skirtas tešlai maišyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušinių ir cukraus masei išplakti)
- Peilis (Biskvitų pjaustymui)
- Blenderis (Apipjaustytų biskvito pakraščių trintimui)
Ingredientai
Biskvitai
- 100 g Medus
- 1 a.š. Soda
- 100 g Sviestas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 240 g Miltai
- Cukrus - Pagal skonį
Kremas
- 400 g Grietinėlė (36%)
- 100 g Kondensuotas pienas
- Citrinos sultys - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Medų šildome ir pakaitinus šiek tiek dedame sodą ir kaitiname kol šiek tiek pakeis medus spalvą (karamelės spalva turi gautis), tada dedame sviestą ir ištirpiname jį karštame meduje. Leidžiame atvėsti.
- Iš kiaušinių ir cukraus išplakame masę, kol ji padidės kelis kartus. Tada medų (atvėsintą) pilame plona srovele ir maišome su kiaušiniais. Beriame miltus ir atsargiai išmaišome.
- Pilame tešlą į skardą ir kepame 180°C temperatūroje, kol biskvitas iškeps. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir supjaustome norimo dydžio. Apipjaustytus pakraščius sublenderiuojame į trupinius.
- Grietinėlę su kondensuotu pienu ir citrina plakame tol, kol sustandės iki kremo. Tepame biskvitus, puošiame ir per naktį šaldytuve apgyvendiname.
Pabaigai…
Svarbiausia, kad tortas greitai pagaminamas ir labai skanus. Tinka tiek kasdieniniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 20gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 150gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg