
Medutis su varške ir šokoladine slyviene
Daugelis yra bandę paprastą medutį, tačiau ar esate ragavę šio klasikinio deserto su varškės įdaru ir šokoladine slyviene? Šis receptas suteikia medučiui naują poskonį, kuris puikiai derina saldumą ir gaivą. Varškės sluoksnis sušvelnina pyrago intensyvų skonį, o šokoladinė slyvienė suteikia ypatingą akcentą. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams skanavimams, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Maišymo dubuo (Didelis dubuo tešlai maišyti)
- Plakimo šluotelė (Varškės masei suplakti)
- Kepimo popierius
- Tešlos mentelė
Ingredientai
Medutis
- 250 g Medaus
- 200 g Cukraus
- 4 vnt Kiaušiniai
- 400 g Miltai
- 100 g Sviestas
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 250 g Varškė
- 100 g Grietinė
- 150 g Šokoladinė slyvienė - Galima naudoti kitą slyvienių rūšį
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Medų, cukrų ir sviestą ištirpinkite nedideliame puode, kol masė taps vientisa. Atvėsinkite.
- Kiaušinius išplakite su atvėsinta medaus mase. Po truputį maišydami, suberkite miltus ir kepimo miltelius.
- Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Ant tešlos viršaus paskleiskite varškės ir grietinės mišinį.
- Kepkite orkaitėje apie 40-50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.
- Išėmus iš orkaitės, leiskite pyragui atvėsti ir ant viršaus užtepkite šokoladinės slyvienės.
Pabaigai…
Jei neturite šokoladinės slyvienės, galima naudoti bet kurią kitą slyvienių rūšį arba šokoladinį padažą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 30gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 5mg