Medutis tortas su braškėmis

Medutis tortas su braškėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis tortas yra tradicinis lietuviškas desertas, pavadintas ‘Medutis’. Jo išskirtinis bruožas yra minkšti medaus lakštai, pertepti lengvu grietinės kremu, ir gardžios braškės ant viršaus. Tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasilepinimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Sviestui, cukrui ir medui kaitinti)
  • Orkaitė (180°C, lakštams kepti)
  • Kepimo popierius (Lakštams kepti)
  • Atsegama torto forma (Tortui formuoti)
  • Mentelė (Kremui pertepti)
  • Mikseris (Kremui plakti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 650 g Miltai
  • 200 g Cukrus - Palmių cukrus
  • 200 g Dirbtinis medus
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Sviestas
  • 2 a.š. Kepimo milteliai - Nubraukti šaukšteliai
  • 1 a.š. Cinamonas
  • 1 a.š. Maltų gvazdikėlių - Nebūtinai

Kremas

  • 600 g Grietinė
  • 400 ml Grietinėlė 35% - Galima naudoti vien grietinėlę
  • 200 g Cukraus pudra
  • 1 vnt Citrina - Reikės sulčių
  • 250 g Braškės - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Į puodą suberti cukrų, sudėti sviestą ir medų. Kaitinti nuolat maišant, kol masė taps vientisa ir cukrus ištirps. Palikti masę šiek tiek atvėsti, bet neatšaldyti visiškai. Į masę supilti išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais, ir užminkyti tešlą.
  • Tešlą padalinti į 5 – 7 gabaliukus, kiekvieną gabaliuką atskirai iškočioti. Jei tešla limpa prie kočėlo, pabarstyti truputį miltų. Lakšto skersmuo turi būti didesnis nei 24 – 26 centimetrai, kad apipjovus jau iškepusį lakštą liktų trupinių, kuriais reikės puošti tortą.
  • Lakštai turi būti labai ploni, kepant jie gražiai iškyla. Kepti lakštus 180°C orkaitėje apie 3 – 4 minutes, kol gražiai paruduos. Kraštus apipjaustyti iki formos dydžio, likučius naudosime trupiniams.
  • Kremui grietinę išplakti su cukrumi, supilti citrinos sultis, išmaišyti, ir lengvais judesiais įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę.
  • Į formą atsegamais kraštais dėti lakštą, pertepti kremu ir taip sluoksniuoti iki viršaus. Viršui pasilikti 1 šaukštą kremo, juo aptepti viršų ir apibarstyti likusiais trupiniais.
  • Tortą dėti į šaldytuvą nakčiai, ryte nuimti tortinės šonus ir juos apibarstyti trupiniais arba migdolų drožlėm. Puošti, kaip širdis geidžia, pvz., braškėmis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar riešutais papuošimui. Pavyzdžiui, migdolai ar avietės taip pat puikiai tiks šiam tortui.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 300gBaltymai: 20gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 35gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 150gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Braškės, Grietinės kremas, Medaus tortas, Medutis, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating