Mėlynių ir vanilės keksiukai
Šie keksiukai yra puikus pasirinkimas desertui ar užkandžiui. Jie sujungia švelnų vanilės skonį su mėlynių gaivumu. Šis receptas yra lengvai paruošiamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai plakti)
- Silikoninės keksiukų formelės (Tešlai kepti)
- Kepimo skarda (Formelėms dėti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 100 g Cukrus
- 100 g Mėlynės - Šviežios arba šaldytos
- 1 vnt Didelis kiaušinis
- 120 ml Pienas
- 60 ml Augalinis aliejus
- 1 a.š. Vanilės ekstraktas
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišyti dideliame dubenyje.
- Atskirame dubenyje sumaišyti kiaušinį, pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą.
- Skystąją mišinio dalį supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti.
- Įmaišyti mėlynes į tešlą, atsargiai sumaišant.
- Paruoštą tešlą supilti į silikonines formeles, užpildant jas apie 2/3 tūrio.
- Keksiukus kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol jie bus auksinės spalvos ir iškepti.
- Atvėsinti keksiukus prieš išimant iš formelių ir patiekti.
Pabaigai…
Keksiukus galite patiekti su šviežiomis mėlynėmis arba plakta grietinėle. Jei norite, mėlynes galite pakeisti kitomis uogomis ar vaisiais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 150mgKalis: 80mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg