Menkės filė su keptom daržovėm

Menkės filė su keptom daržovėm

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ir vėl žuvies antradienis… Šiandien turėjome 2 puikius gabalėlius menkės filė. Viskas vyksta greituoju, bet skaniuoju būdu. Kol verda mandel bulvytės, pagaminu šį skanų patiekalą. Ši menkės filė su keptom daržovėm patiekta su šviežiu šalavijo ir gelsvės sviestu, puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis
  • Šaukštas

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 2 vnt Menkės filė - Gabalėliai, pasūdyti ir gardinti pipirais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Raudona paprika - Supjaustyta
  • 1 gabaliukas Imbieras - Supjaustytas
  • 1 sauja Šaldyti žirneliai
  • 1 šlakelis Granatų sirupas
  • 1 šaukštas Mėtų drebučiai
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Papildomi priedai

  • 2 kubeleliai Šalavijų ir gelsvės sviestas - Šaldyti lapeliai tirpintame svieste
  • 2 šaukštai Tirpintas meškinio česnako sviestas

Gaminimo eiga
 

  • Svogūną, papriką ir imbierą apkepinti keptuvėje. Įberti šaldytus žirnelius ir dar minutę kepti.
  • Įpilti šlakelį granatų sirupo, šaukštą mėtų drebučių, druskos ir pipirų. Dar minutę kepti.
  • Keptuvėje ištirpinti šalavijų ir gelsvės sviesto kubelius. Sudėti menkės gabalėlius ir kepti 2-3 minutes iš abiejų pusių.
  • Patiekti žuvį, ant viršaus uždėjus keptą šalaviją ir gelsvę. Šalia patiekti tirpinto meškinio česnako sviesto.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais, pritaikydami patiekalą pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Keptos daržovės, Menkės filė, Žuvis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai