Menkės troškinys su jūros dumblių salotomis
Šis menkės troškinys yra puikus patiekalas, kuriuo galite lepintis po ligos ar tiesiog norėdami lengvo ir gardaus maisto. Troškinys yra pagamintas su naminiu žuvies sultiniu, kuris sustiprina skonį, o derinys su jūros dumblių salotomis suteikia patiekalui išskirtinumo.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Troškinimui)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms)
- Samčiai (Sultiniui pilti ir maišyti)
Ingredientai
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 1 vnt Paprika - Susmulkinta
- 100 g Kalafijoro žiedynai - Apvirti
- 500 ml Žuvies sultinys - Naminis
- 100 g Creme fraiche
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Baltieji pipirai
- žiupsnelis Džiovintas šalavijas
- 1 vnt Muskato riešutas - Šviežiai tarkuotas
- 300 g Menkės filė - Šaldyta, atlaidinta
- 2 vnt Virtos bulvės - Patiekti
- 100 g Jūros dumblių salotos - Pirktinės
Gaminimo eiga
- Apkepkite svogūną ir papriką dideliame puode, kol suminkštės.
- Įpilkite žuvies sultinį ir sudėkite apvirtus kalafijoro žiedynus. Troškinkite keletą minučių.
- Įpilkite creme fraiche, pagardinkite druska, pipirais, džiovintu šalaviju ir šviežiai tarkuotu muskato riešutu.
- Galiausiai sudėkite atlaidintos menkės filė gabalėlius ir patroškinkite apie 5–7 minutes.
- Patiekite troškinį su virtom bulvėm ir jūros dumblių salotomis.
Pabaigai…
Šį troškinį galima patiekti ir su kitomis lengvai paruošiamomis daržovėmis, kad būtų įvairesnės tekstūros.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 90mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 40mg