
Meškinio česnako sviestas ir aliejus
Pagaliau turiu ir aš! Meškinio česnako rinkau labai saikingai – vos pusę krepšelio. Ir dar išsikasiau 4 kerelius, kuriuos pasodinau pamiškėje. Tikiuosi, prigis. Gaminau tai, kas man labiausiai patinka ir pasiteisino. Džiovinti, anei šaldyti man nepatiko. Gyvenu ne Lietuvoje. Norvegijoje yra vietų, kur skinti galima savo reikmėms. Tą ir darau, tausodama gamtą. Nepulkit, neraukit, neskinkite maišais. Užtenka mažo kiekio. Beje, žydinčių jau neskinkite.
Reikalingi Įrankiai
- Maisto smulkintuvas
- Indeliai (Laikyti sviestui ir aliejui)
Ingredientai
Meškinio česnako sviestas
- 2 saujos Meškinio česnako
- 500 g Minkštas sviestas
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Citrinos sultys - Šlakelis, pagal skonį
Meškinio česnako aliejus
- Keli saujos Meškinio česnako
- Druska - Pagal skonį
- Neutralaus aliejaus - Šiek tiek
Gaminimo eiga
- Meškinio česnako sviestas: Į maisto smulkintuvą sudėti porą saujų meškinio česnako, 500 g minkšto sviesto, druskos, pipirų. Galima pridėti šlakelį citrinos sulčių. Viską gerai sutrinti. Laikyti šaldiklyje.
- Meškinio česnako aliejus: Kelios saujos meškinio česnako, druskos, šiek tiek neutralaus aliejaus. Viską sutrinti maisto smulkintuvu. Laikyti šaldytuve.
Pabaigai…
Meškinio česnakas turi stiprų skonį, todėl geriausia jį naudoti saikingai. Sviestą galima naudoti kepiniams arba tiesiog užsitepti ant duonos. Aliejus puikiai tinka salotoms ar makaronams.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 2gBaltymai: 1gRiebalai: 11gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 100mgKalis: 20mgVitaminas A: 500IUVitaminas C: 2mg