Mėsos iešmeliai su bulvėmis ir salotomis

Mėsos iešmeliai su bulvėmis ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie mėsos iešmeliai su bulvėmis ir salotomis yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei. Patiekalas ruošiamas iš dviejų rūšių mėsos: kiaulienos mentės ir vištienos file. Marinatas pagamintas iš druskos, pipirų, česnakų ir meksikietiškų prieskonių suteikia ypatingo skonio. Šį patiekalą lydi traškios bulvės ir šviežios salotos, kurios suteikia lengvumo ir gaivumo. Tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam valgymui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180 laipsnių)
  • Skardos (Bulvėms ir mėsai)
  • Iešmeliai (Mėsai kepti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Peilis
  • Dubuo (Marinatui)

Ingredientai
  

Mėsos iešmeliai

  • 500 g Kiaulienos mentė - Supjaustyta gabaliukais
  • 500 g Vištienos file - Supjaustyta gabaliukais
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Česnakai - Smulkinti
  • Meksikietiški prieskoniai - Pagal skonį
  • Garstyčios - Pagal skonį

Bulvės

  • 1 kg Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
  • Alyvuogių aliejus - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Salotos

  • 1 vnt Pekino salota - Supjaustyta
  • 1 vnt Paprika - Supjaustyta
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti
  • Krapai - Smulkinti
  • 1 vnt Mėlynas svogūnas - Supjaustytas

Salotų pagardas

  • Apelsinų sultys - Pagal skonį
  • Medus - Pagal skonį
  • Sojos padažas - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite mėsą gabaliukais ir sumaišykite su druska, pipirais, česnakais, meksikietiškais prieskoniais ir garstyčiomis. Palikite marinuoti 30 minučių.
  • Bulves supjaustykite skiltelėmis, pabarskite druska, pipirais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite į skardos apačią.
  • Ant bulvių viršaus pakabinkite marinuotus mėsos iešmelius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.
  • Kol kepa mėsa, paruoškite salotas. Sumaišykite pekino salotą, papriką, agurką, pomidorą, krapus ir mėlyną svogūną.
  • Paruoškite salotų pagardą sumaišydami apelsinų sultis, medų, sojos padažą, pipirus ir alyvuogių aliejų. Supilkite ant salotų ir gerai išmaišykite.
  • Patiekite karštus mėsos iešmelius su traškiomis bulvėmis ir šviežiomis salotomis.

Pabaigai…

Jei norite, galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais arba salotų ingredientais, kad patiekalas taptų dar įdomesnis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 75mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiauliena, Mėsos iešmeliai, Receptai su nuotraukomis, Salotos, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai